Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć od roku posiadam BMW e60 3.0d 218km i mam problem z hamulcem otóż gdy odpalę auto czy tez jeżdżę wpada mi hamulec w podłogę nie ma żadnego oporu , auto normalnie hamuje tylko trzeba wyczuć pedał hamulca ale jak depnie się porządnie to można wylecieć przez szybę ,, staje dęba’’.

2.gdy przyspieszam jest takie niestabilne przyspieszanie , raz wgniata w fotel zaraz przestaje i po chwili znów wgniata w fotel , wymieniłem skrzynie i dalej to samo :/

Pomocy !!!

Opublikowano

1) sprawdź czy nie masz zapowietrzonego układu hamulcowego

2) na moje oko to problem z podciśnieniem (przewody, pompa vacu, zawory egr turbo, servo hamulcowe) wszystko z osobna może robić Ci takie numery, albo sterowaniem turbo.

Najlepiej diagnostykę najpierw zrób że to faktycznie coś z doładowaniem.

Opublikowano
1) sprawdź czy nie masz zapowietrzonego układu hamulcowego

2) na moje oko to problem z podciśnieniem (przewody, pompa vacu, zawory egr turbo, servo hamulcowe) wszystko z osobna może robić Ci takie numery, albo sterowaniem turbo.

Najlepiej diagnostykę najpierw zrób że to faktycznie coś z doładowaniem.

1.Kurde chodzi o to ze mam nowe klocki tarcze z ATE igły odpowietrzony był układ nic nie pomogło

2 . Dodam jeszcze ze jak depne w podłogę to kopci może jaka to pomoże , co do diagnostyki to żadnej usterki komputer nie widzi i do nr1 i do nr2

Opublikowano
Dziwne przyspieszanie ogarnięte okazało się ze wężyk podciśnieniowy był sparciały wymieniłem i teraz lux , ma ktoś pomysły na hamulec ?