Skocz do zawartości

Nie odpala po demontażu i montażu kierownicy 530d 1999r

Jake11

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, ostatnio zauwazyłem że nie działa mi multifunkcja w kierownicy więc postanwiłem że zdejmę i zobaczę czy tam wszystko jest OK, odpiąłem aku zdjąłem koło kierwonicy wszystkie przewody/wtyczki wyglądały OK, więc zakładam spowrotem, podpinam aku, a tu rozrusznik nie chce kręcić elektronika w całej aucie działa jak powinna wchodzi na zapłon kontrolki sie zapalają, swiątła również działają, tylko ani razu nie chce zakręcić pomyślałem ze aku może słaby ale podładowałem go 2 godziny i dalej nic. podłaczyłem INPE

błedy na silniku mam następujące:

256 luftmassenmesser,

5590 DrallKlappe,

7685 Badienteil Fahrgeschwindigkeitsregelung,

7669 Elektronische Wegfahrsperre (EWS)

błędy na module EWS:

17 Schuessel Nr.1 ungueltig wegen fahlerhaftem Passwort

pytałem na grupie na fejsie to podpowiedzano mi żeby w kodowaniu silnika wziąć nr EWS i podać go w aktywacji EWS, lecz w kodowaniu silnika nie wyświetla mi się 3 znakowy kod EWS, a aktywacja "ISN" w EWS jak klikam to się nic nie dzieję (wydaje mi się ze to przez to że mam przedliftowe obd 20 pinowe), odpalać próbowałem go 3 kluczykami żaden nie działa. Macie może jakiś pomysł co może być nie tak ?

• Zasłużeni forumowicze
Trochę dziwne żeby po odłączeniu akumulatora posypał się ews. Jak odkręcałeś kierownicę to nie ruszyłeś czasem anteny EWS przy stacyjce? Wejdź jeszcze inpą w silnik, potem w EWS i zrób synchronizację EWS DME.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.