Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z autem. Otóz jakiś 2 miesiące temu zimą miałem sporadyczny komunikat zwiększone zużycie akumulatora.Auto odpalało nie byo żadnych problemów mimo to. Teraz napis zwiększone zużycie akumulatora pojawia się nawet po 5 minutowym postoju i zawsze się kasuje godzina oraz data. NIe wiem czy coś kradnie prąd czy to już koniec akumulatora? Nie umiem sprawdzić jakie jest zużycie akumulatora .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będziesz miał np. w bimmer tool, albo w INPIE jak masz kleme IBS. Raczej już czas na niego.
Opublikowano

Info w bimmer jest takie

Pojemność 91Ah

Stopień naładowania 32 procent

Stan zdrowia 72 procent

Pojemnośc pozostała 66Ah

Akumulator 14,7v

Prąd akumulatora 10,2A

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak jest stopień naładowania poniżej 40 procent to auto i informuje cię że aku pada i przestają działać światła powitalne itp. Wedlug mnie w tym aucie to on już nie pośmiga. 14,7V to jest na odpalonym a na zgaszonym po powiedzmy 30 minutach stania? 12,6V to bardzo dobrze, 12V to już lipa.
Opublikowano
Akumulator naładowany narazie nie wyświetla się ikona zużycia akumulatora. Dodam że jeżdzę krótkie odcinki 12 km do pracy postój 8 h powrót 8h i postój do rana
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raczej z akumulatorem. Jak postoi przez noc to ile ma V? Taka trasa co jeździsz spokojnie wystarczy. Ja swoim struclem E46 w dieslu robie może 3km dziennie teraz od ponad dwoch lat. Ruszam go żeby go straż miejska nie odholowała :D Nic akumulatorowi nie jest. Nie doładowuje go i śmiga bez problemu. Także twoje 24km to luzik.

Poza tym masz apke bimmee-tool, która zrobi ci logi z ładowania. To sobie zobaczysz co się dzieje z ładowaniem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rano nie odpalać, tylko zobaczyć ile ma Volt. Bierzesz miernik w dłoń i mierzysz.
Opublikowano

Dziś sprawdziłem i pokazało mi info

Pojemnośc . 91Ah

Stopień naładowania 74 procent

Stan zdrowia 72 procent

Pojemnosc pozostała 66Ah

Akumulator 12v

Prąd akumulatora minus 8,6A

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
12V to już niestety kiszka. Nie masz co dumać. Masz stary akumulator i tyle.
Opublikowano
AKu naładowany do pełna i ani razu nie zapaliła się kontrolka niskiego napięcia. Swiatła powitalne też działają. Przyjdzie zima pewnie znowu będzie problem ale do tego czasu kupię nowy aku.