Skocz do zawartości

F11 Doposażenia KAFAS + Asystent Martwego pola

kubaj123

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Zaczynam doposażanie F11 w MANUALU :D w KAFAS oraz asystenta martwego pola razem z SLI oraz asystentem świateł drogowych.

1. Na pierwszy rzut idą do zmiany zegary 6WA z asystentem martwego pola i asystentem zmiany pasa ruchu.

2. KAFAS 1, chyba nie ma sensu dokładać KAFAS2 z racji, że auto 2010.09 czyli do zmiany ICM by był. Dodatkowo do zmiany szyba i przy okazji KAFAS, asystent świateł drogowych oraz ostrzeżenie przed zjechaniem z pasa ruchu

3. Kierownica z wibracjami

4. Manetki pod asystent świateł drogowych

5. radary w tylny zderzak - tutaj pytanie czy od LCI podejdą ktoś się orientuję? Do pre LCI są w kosmicznych cench i po katalogu widnieją tylko pod F10/F11. Lusterka już mam do asystenta martwego pola

Jak zmieniasz zegary i szybę to może od razu pod HUD?:) jak nie masz włączników od asystentów to albo będziesz musiał wycinać dziurę, albo jeszcze zmieniać deskę.

A przy okazji, nie taniej kupić bogatszą wersję niż to wszystko dokładać? no chyba że to hobby;)

Widziałem gdzieś ostatnio na aukcji wiązkę do F10 lub F11, może to wyjedzie taniej niż zakup brakujących wtyczek i kabli:)

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination

Wbrew pozorom ogolnie nie wychodzi to jakoś super dużo. Całe kodowanie montaż zerowanie wiązki mam od siebie. Pi razy drzwi wyjdzie mnie to około 2,5tyś + wymiana szyby z 700.

Myslałem aby wrzucić od razu HUD ale nie porywam się aż tak.

W F07 bardziej się zastanawiam bo tam już sama baza jest wyposażona w 3/4 opcji ale szyba droga bo używane po 800zł a nowe zamieniiki 1400 pod HUD

Czy kamera Kafas 1 i kafas 2 się czymś różni? Mówię tutaj o samej kamerze, moduły wiem, że są różne

Szyba, plastik w którym siedzi kamera (ten "trójkąt") i mocowania są inne. A czy sama kamera jest inna to nie wiem.

Kafas1:

bmw-f10-kafas1-jpg.1026727

Kafas2:

LxWnjus.jpg

A odnośnie lusterek nie masz problemu z ilością pinów? Kiedyś patrzyłem u siebie i jak bym chciał zmienić lusterka z podstawowych na jakieś wyższe to też trzeba zmieniać panel sterowania. Z tego co pamiętam zmienia się interfejs do lusterek.

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination

Tak też widziałem, że są dwa rodzaje panelu sterowania lusterek. High i basic, jeśli są składane z fotochromem to jest ten panel High o ile dobrze zrozumiałem, a tutaj i tak ktoś wcześniej wrzucił nie ori wkładu lusterek nie podgrzewane i nie fotochrom mimo, że powinny właśnie takie być. Dwie pieczenie na jednym ogni stad doposazenie jest całkiem opłacalne.

Szyba pod Kafas 2 wyglada fajniej :D

Do kafas1 SLI potrzebuje tez fsc?