Skocz do zawartości

Opis bezpieczników F31

P2906

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Właśnie dołączyłem do użytkowników BMW oraz do tego forum . Kombinuję z wyszukiwarką na wszystkie sposoby i nie mogę znaleźć żadnej informacji na temat rozmieszczenia i opisu bezpieczników w F31 .Nie działa sterowanie lusterek i nie wiem gdzie leży przyczyna więc chcę na początek zacząć od bezpieczników .

Dzięki za link , niestety nie widzę nic odpowiedzialnego za sterowanie lusterkami .

Swoją drogą dziwne że nie ma tutaj podpiętego tematu z rozmieszczeniem i opisem bezpieczników i przekaźników :roll:

Nie podałeś żadnych informacji nt. samochodu więc odpowiedź będzie równie precyzyjna.

Faktycznie, nie podałem bo założyłem że w każdym F31 bezpieczniki są rozmieszczone tak samo . Samochód z 2013 roku , diesel 163 KM , automat , wersja Luxury .

VIN WBA3L11080F282374

• Zasłużeni forumowicze

Generalnie jeśli z lusterkami nie ma komunikacji albo coś po drodze padło to w kompie będzie błąd komunikacji LIN. Polecam od tego zacząć. Może ktoś grzebał w boczku, może kabel się gdzieś przetarł - ciężko zgadywać.

Jak nie masz to kupić interfejs chociażby na Bt i program na telefon.

Jeśli planujesz zostać chwilę z tym samochodem to polecam zacząć od tego tematu https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=326379 a takie proste usterki będziesz mógł szybko zdiagnozować.

spacer.png

Generalnie jeśli z lusterkami nie ma komunikacji albo coś po drodze padło to w kompie będzie błąd komunikacji LIN. Polecam od tego zacząć. Może ktoś grzebał w boczku, może kabel się gdzieś przetarł - ciężko zgadywać.

Jak nie masz to kupić interfejs chociażby na Bt i program na telefon.

Jeśli planujesz zostać chwilę z tym samochodem to polecam zacząć od tego tematu https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=326379 a takie proste usterki będziesz mógł szybko zdiagnozować.

No właśnie będę musiał poczytać odnośnie interfejsów i coś ogarnąć bo do tej pory były same VW i kabelki mam dlatego wiem jaka to wygoda z diagnostyką.

Będę za kilka dni w serwisie na akcjach serwisowych to może mi sprawdzą błędy jak poproszę .

Zgadzałoby się to z poniższym schematem

BMW-3-Series-F30_F31_F34-2012-2018_assign.jpg

Właśnie widziałem wcześniej tą rozpiskę i nie byłem pewny tej ikonki pod 22 czy to lusterko , wychodzi na to że tak .