Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie mój problem polega na tym iż nie zawsze uruchomi mi się poprawnie radio często mam tak że jest tylko napisane BMW A jak się już uruchomi to działa z potężnym opóźnieniem do tego nie mogę korzystać z i drive. Odłączyłem akumulator na jakiś czas nie pomaga. Moje pytanie to coś elektronicznie czy jakiś program?
Opublikowano

Jak masz CCC to są dwa rodzaje tego przypadku.

1. Takie które są przed naprawą

2. Takie które są już naprawione.

Wpisz w google CCC E60 naprawa i wszystkiego się dowiesz.

Opublikowano
Witam, a ja mam coś takiego, że przy każdym uruchomieniu auta radio jest tak jakby skasowane, tzn ustawienia fabryczne. Po uruchomieniu poustawiam stacje radiowe, wyreguluję basy itp. Po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu samochodu radio jest na maksa wyciszone i wszystko co poustawiałem znika, muszę ustawiać wszystko od nowa.. W czym tu może tkwić problem?
Opublikowano
Witam, a ja mam coś takiego, że przy każdym uruchomieniu auta radio jest tak jakby skasowane, tzn ustawienia fabryczne. Po uruchomieniu poustawiam stacje radiowe, wyreguluję basy itp. Po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu samochodu radio jest na maksa wyciszone i wszystko co poustawiałem znika, muszę ustawiać wszystko od nowa.. W czym tu może tkwić problem?

Tak sie dzieje, gdy sa problemy z ladowaniem czytaj alternator wariuje badz akumulator. To powoduje resetowanie sie ustawien radia. W moim przypadku jak tak mialem konczyly sie szczotki alternatora. Wstawilem nowe szczotki i od tego momentu ani razu sie nie zresetowaly ustawienia radia. Byc moze u Ciebie sa jakies skoki napiecia i masz nierownomierne ladowanie. Musisz sobie to posprawdzac :) Temat do ogarniecia jak najbardziej , wiec sie nie zalamuj. Nie beda to kosmiczne koszta :)

b28nl6U.png
Opublikowano
No więc możliwe, że wszystko związane z tym regulatorem, na który dałeś mi odp w inny poście :D Ok, poczytałem jak się do tego zabrać, idę wykręcać.. Dzięki za pomoc :)