Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , nagle przestał palić mi samochód . Wydaje mi się że pompa padła , chodz jeszcze nie mam pewnosci. Bezpieczniki od paliwa sprawdziłem sa ok. Czy jest jakiś przekaznik do pompy? Jak tak to gdzie bo nigdzie nie moge znaleźć o przekazniku (jaki i w ktorym miejscu jest) . Multimetr przy zapłonie pokazywał przez sekunde jakąś wartość , sprawdzałem dwa razy . wydawało mi sie ze za krotko pokazuje ta wartość ale moze sie mylę . Za kolejnymi razami juz nic nie pokazywał multimetr . Pompki jeszcze na krotko nie podłaczałem bo nie miałem mozliwości. Po właczeniu pare razy zapłonu , mogło juz nie podawac napiecia ? Odczekiwałem chwile i tez nic nie dało. Coś mogło sie przepalić ?

Gdyby jednak pompa była niesprawna , jaką warto kupić ? Sam silnik da rade kupić czy trzeba całość ? Prosze o pomoc , pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wez chlopie sprawdz bledy, na "wydaje mi sie" naprawialo sie 126p
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma, nie odpalajacego e90, ktore nie wywala bledow.
Opublikowano

Moze zacznij od tego ze sprawdz czy aby na pewno pompa nie podaje paliwa.Wystarczy zdjac przewod z listwy i sprawdzic.

Potem mozna sprawdzic napiecie we wtyku do pompy czy jest zasilanie a nawet podac 12v bezposrednio na pompe i sprawdzic czy dziala.

A pozniej szukac przyczyny lub po prostu wymienic cos;.

Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to powiedz mi , czy jezeli by pompa padła to by wywaliło bład ? :)

Oczywiscie. Przeciez zasilana jest przez modul. Sama sie nie zalacza.

Opublikowano
wymieniłem pompe i auto odpala ;) błędów nie miałem . Chyba ze w jakimś lepszym programie konkretnie do bmw by jakiś wyskakiwał .