Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Orientuje sie ktos jak reguluje sie docisk tylnej klapy w sedanie? Probowalem ruszyc te odbojniki w klapie ktore dochodza do progu bagaznika ale siedza tak twardo ze nie ma szans mimo ze ewidentnie gwint maja….musi byc jakis” patent”
Opublikowano
Orientuje sie ktos jak reguluje sie docisk tylnej klapy w sedanie? Probowalem ruszyc te odbojniki w klapie ktore dochodza do progu bagaznika ale siedza tak twardo ze nie ma szans mimo ze ewidentnie gwint maja….musi byc jakis” patent”

Znalazłem instrukcje jak regulować klapę bagażnika. Wkleję to, co dotyczy wyregulowania szpary pomiędzy klapą a zderzakiem.

U Ciebie jaki jest problem? Czemu chcesz regulować?

U mnie te odbojniki normalnie palcami mogę regulować bez problemu.

Screenshot-20210428-190228-Adobe-Acrobat.jpg

Screenshot-20210428-190346-Adobe-Acrobat.jpg

Opublikowano
Jeżeli rant klapy dotyka zderzaka, to może być też wina tego, że zderzak nie wskoczył w ślizg na środku. U mnie tak było po wymianie zderzaka w aso, po tygodniu rant klapy uszkodzony i zderzak lekko wytarty...
6ff0d43911e3.jpg
Opublikowano
@Hamera, powiedz mi – skąd bierzesz te instrukcje. Czy to jest online gdzieś dostępne?

Kiedyś było to dostępne za darmo na stronie, https://www.newtis.info/tisv2/a/en/ ale BMW się w końcu za to wzięło.

Pewnie są jakieś alternatywne strony z tymi dokumentami, ale ja po prostu kupiłem na eBayu plik PDF, ponad 12 tysięcy stron (889mb)

Screenshot-20210429-102508-Adobe-Acrobat.jpg