Skocz do zawartości

Problem z przodem po wymianie amortyzatorow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,wczoraj od mechanika odebrałem swoją bawarke i coś nie halo wydawało mi się z nią od razu po odebraniu jej problem polega na tym,że przod samochodu stoi znacznie wyzej od tylu wymieniłem oby dwa amortyzatory sprężyny zostawiłem stare fabryczne czy jest to możliwe że auto stoi wyzej poprzez nie wciśnięcie do końca amortyzatora w obejmie piasty? Wrzucam zdjęcia lewego zacisku przedniego i prawego

https://iv.pl/image/GtuSmze

https://iv.pl/image/GtuS0sp

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardziej to bym obstawial że źle zamontowane zostały sprężyny. One muszą być w odpowiednim miejscu.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Amor ma w kopyto wejść do oparcia sie taką blaszką z boku wystającą . zmiana amorów nie powinna nic zmienić w wysokości . tak było u mnie . pytanie czy miałeś zawieszenie standard czy w technologi M . Bo to sugeruje inne amortyzatory . Ile się podniosło ?
Opublikowano
Podniosło się coś około 3 cm zamontowalem billstein vne-a30/310 szukane były po vinie i ponoć do wersji M takie podchodzą a co do sprężyn byłem jeszcze u drugiego mechanika stwierdził że są prawidlowo sprężyny ułożone na swoim miejscu.
Opublikowano
Przed montażem sprawdzałem wysokość starych amortyzatorow i nowych,była ta sama jak i przy rozprezonym amorze jak i przy scisnietym więc nie wiem o co tu chodzi
Opublikowano
Ale z tego co widzę to busa dość mocno doociska odboj jest taka możliwość,że odboj nie pozwala na to aby buda dalej nie zeszła na dół?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrób zdjęcie ułożenia sprężyny na amortyzatorze, ponieważ na 100% masz je źle złożone.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Moderatorzy
Opublikowano

Masz z newtisa, kluczowe ostatnie zdanie, bo mietki w garażach często mylą: „wgłębienie służy jedynie wzmocnieniu i poprawnemu osadzeniu podkładki sprężyny i nie służy jako ogranicznik zakończenia sprężyny".

QYe1sHl.png