Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Czy ktoś z Was spotkał się z taką przypadłością, że na kostce czy większych nierównościach drga, rezonuje, wibruje coś w tylnej klapie (?). Nawet jadąc z tyłu nie da się dokładnie określić skąd dokładnie. Byłem z autem na serwisie, ustawiono odbojniki i pomogło na 1 dzień. Obawiam się, ze to był tylko zbieg okoliczności... serwis też miał ciężko dojść do tego, co może być przyczyną. Dragania są dość głośne. Auto z przebiegiem 1400 km.

Z góry dziękuję za sugestie z Waszej strony.

Edytowane przez jaro.juve
Opublikowano

Pewnie ten typ tak ma.

Co prawda nie mam G21 tylko G20, ale np. szyberdach trzeszczy jak nienormalny od nowości. Co jakiś czas też słyszę coś z okolic tylnej kanapy.

Takie czasy

Opublikowano
Pewnie ten typ tak ma.

Co prawda nie mam G21 tylko G20, ale np. szyberdach trzeszczy jak nienormalny od nowości. Co jakiś czas też słyszę coś z okolic tylnej kanapy.

Takie czasy

No właśnie nie ma. G21 ponad 20kkm i nic nie trzeszczy (odpukać). Miałem skrzypienie/stuki z tylnych drzwi ale pomogło nasmarowanie silikonem uszczelek i cisza.

Opublikowano
Na pewno to nie jest tak, że ten typ tak ma. Bez jaj. Te stuki, rezonans jest mega głośny. Dźwięk typu stukania szyby. Myślałem, że ktoś to już przerabiał.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
proponuję tak , posadź kogoś kto ma dwa uszy , jeden nos i ma więcej niż 24 miesięcy z tyłu , i niech Ci sprawdzi skąd te głosy się wydobywają podczas jazdy , bo czasami co słyszymy na miejscu kierowcy wychodzi całkiem z innego źródła niż nam się wydaje
Opublikowano
proponuję tak , posadź kogoś kto ma dwa uszy , jeden nos i ma więcej niż 24 miesięcy z tyłu , i niech Ci sprawdzi skąd te głosy się wydobywają podczas jazdy , bo czasami co słyszymy na miejscu kierowcy wychodzi całkiem z innego źródła niż nam się wydaje

A czytałeś dokładnie to, co napisałem w swoim 1 poście?

• Moderatorzy
Opublikowano
Czyli Ty nie możesz zlokalizować dźwięku siedząc z tyłu a my mamy zrobić to zdalnie przez forum? Krakus dobrze napisał, posadzić kogoś najlepiej w bagażniku na jakiejś bocznej drodze i szukać.
Opublikowano
Czyli Ty nie możesz zlokalizować dźwięku siedząc z tyłu a my mamy zrobić to zdalnie przez forum? Krakus dobrze napisał, posadzić kogoś najlepiej w bagażniku na jakiejś bocznej drodze i szukać.

Ty tak na serio, czy może jesteś jakiś ograniczony w czytaniu ze zrozumieniem, podobnie jak kolega powyżej? Czy ja proszę Was o zlokalizowanie źródła dźwięku, czy jasno i wyraźnie napisałem i zapytałem, czy KTOŚ Z WAS może miał taką przypadłość? Myślisz, że pisałbym tutaj na forum, gdyby sprawa była taka oczywista. Człowieku, nawet serwis nie potrafi znaleźć przyczyny i walczę z tym już od tygodnia, dlatego zapytałem tutaj na forum.

Powtórzę może jeszcze raz. Tak, siedziałem W BAGAŻNIKU i ciężko jest zlokalizować źródło tego dźwięku. Tak, wyrzuciłem wszystko co możliwe z bagażnika. Tak, jechałem z otwartą szybą i otwartą klapą. I w końcu NIE, nie oczekuję, że dasz mi rozwiązanie. PYTAM JASNO I WYRAŹNIE, czy ktoś z Was się z takim czym spotkał. Wszystko.

Opublikowano
Trzeszczeć mogą też uszczelki, zanim zaczniesz nasłuchiwać kup jakiś silikonowy preparat i je dokładnie przesmaruj.

Dzięki, spróbuję tak zrobić

• Moderatorzy
Opublikowano
Radzę ci zejść z tonu bo przychodzisz po poradę a kiedy ją dostajesz do wyzywasz ludzi od ograniczonych.
Opublikowano
Radzę ci zejść z tonu bo przychodzisz po poradę a kiedy ją dostajesz do wyzywasz ludzi od ograniczonych.

Zacznij czytać ze zrozumieniem to nie będzie nieporozumień. Wyobraź sobie, że przychodzę po poradę, bo nie potrafię sobie z czymś poradzić, serwis również, a ktoś taki jak Ty rzuca głupimi komentarzami, zamiast doczytać dokładnie to, o czym napisałem w swoim pierwszym poście. Jesteś Adminem, więc zachowuj się jak Admin, a nie jak pierwszy lepszy kołek.

PS. Nie wyzwałem Cię od ludzi ograniczonych, tylko od kogoś ograniczonego w czytaniu ze zrozumieniem. Tu też nie kumasz różnicy, prawda?

PS2. Nie widzę w Twojej wypowiedzi żadnej porady, tak samo jak u kolegi, o którym wspomniałeś. Chyba, że znowu czegoś nie rozumiesz w moim poście?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie jest dobry pomysł @jaro , żeby tak odpisać- atakować- komuś kto chce Ci pomóc ,czy to ja czy to kolega @Randall ,tyle w temacie .
Opublikowano
To nie jest dobry pomysł @jaro , żeby tak odpisać- atakować- komuś kto chce Ci pomóc ,czy to ja czy to kolega @Randall ,tyle w temacie .

Jakby odpisał z sensem i przeczytał wcześniej dokładnie co napisałem, no i nie odpisywał w głupi sposób, nie byłoby tej idiotycznej dyskusji. A tak, niepotrzebnie ja tylko zaczął. I nie interesuje mnie fakt, że jest adminem.

To dyskusja coś w stylu "chciałbym zmienić kolor samochodu, czerwony odpada, nie lubię czerwonego". Jego odpowiedz "pomaluj na czerwono".

• Moderatorzy
Opublikowano
Rozumiem frustrację że nowe auteczko drży ale nie musisz jej wylewać na nas człowieczku bo rozwiązaliśmy tutaj wspólnie bardzo wiele problemów bez pyskówek. Teraz idź poszukać pomocy gdzieś indziej.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.