Skocz do zawartości

e39 nie działa otwieranie/zamykanie z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W trakcie lutowania przewodów które przechodzą z karoserii do klapy bagażnika doprowadziłem do zwarcia. Od tego czasu nie działa otwieranie z pilota.

Sam centralny zamek działa (po przekręceniu zamka w drzwiach).

Które ustrojstwo spaliłem?

Dodatkowe info:

1. Podmieniłem na chwilę moduł komfortu (ten za schowkiem pasażera). Ten moduł był kiedyś kodowany pod mój samochód. Centralny z pilota nie wrócił.

2. Próbowałem kilkukrotnie kodować obydwa kluczyki - nie działa

3. Mam webasto i ono załącza się bez problemu z pilota. Piszę o tym bo chyba mam coś takiego jak Wzmacniacz/obwód blokujący (65258380687) co by świadczyło że ten wzmacniacz jest sprawny.

Pytanie: czy jest jeszcze jakieś elektroniczne pudełko które mogłem spalić i które odpowiada za otwierania centralnego z pilota?

Lub czy w tych dwóch pudełkach które opisałem może coś się popalić częściowo. Tak że część funkcji działa a część nie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odbiornika pilota raczej nie spaliłeś, bo on nie ma jako takiego podpięcia bezpośrednio z siłownikami (zobacz czy w tej małej wtyczce 3 pinowej masz + na pinie nr1, jak nie to zobacz bezpiecznik F53 w bagażniku), posprawdzaj dokładnie wszystkie bezpieczniki.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Robiłeś przyuczenie kluczyka? Nie zaszkodzi spróbować.

pzdr

yaz

Opublikowano
Bingo z tym bezpiecznikiem f53 w bagażniku! Zupełnie zapomniałem że w bagażniku są dodatkowe bezpieczniki i po lutowaniu i zwarciu sprawdzałem tylko te w schowku. Po wymianie bezpiecznika i ponownym kodowaniu kluczyków piloty odżyły. Dzięki za pomoc. :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polecam się. :cool2:
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)