Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie znalazłem podobnego tematu więc pisze tutaj jeśli jednak istnieje proszę o linka

Dziś chciałem skasować pierwszy raz w moim BMW błędy zeskanować sprawdzić co pokaże komputer

Po wykazaniu błędu położenia przepustnicy skasowałem go a następnie wdepłem w opcje testu pomiaru płynnej zmiany biegów i z głupoty przeprowadziłem go na zgaszonym silniku myśląc że program nie wykona adaptacji wtrysków jeśli silnik pracować nie będzie

Po odpięciu urządzenia chciałem odpalić ale już niestety nie odpala kręci ale nic poza tym

Moje pytanie czy bardzo dowaliłem ?

Czy ta adaptacja ma na to w ogóle wpływ ?

Czy może wina leży w czujniku wspomnianym wcześniej ?

Bardzo proszę o odpowiedź skanowałem samochód Delphi ds 150e

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może rozsynchronizował się EWS, często się to zdarza po zabawie programem diagnostycznym.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli rozsynchronizował się CAS/EWS w DME to wystarczy przeprowadzić synchronizację i po problemie ale nie wiem jak to zrobić twoim programem, w necie jest sporo instrukcji ale dotyczących Inpy lub Isty.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam raz jeszcze

Udało się auto odpalić dopiero na następny dzień bo z nerwów aż mnie brzuch rozbolał :)

Jeśli chodzi o to jak to się udało to następnego dnia poszedłem zobaczyć czy dalej nie odpala ( pogodzić się nie mogłem )

Ale odpalił o dziwo bez problemu - a na ile to pomogło na ile nie miało znaczenia to użyłem tego dnia klucza zapasowego i nie jak zazwyczaj klucz w kieszeni i start a wsadziłem go do stacyjki poczekałem z jakieś 15 sek

bo jakieś dźwięki się pojawiły jakby coś ustawiał (do tej pory nie słyszałem ich więc zaczekałem ) skonczyło coś tam się dziać i normalnie jak zawsze auto odpaliło

Dziękuje za rady i chęć pomocy