Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taka sytuacje , tydzień temu miałem wymieniane (Tarcze , Klocki oraz Czujnik ) Textar na tył , po dwóch dniach przy dużej prędkości zapaliła mi się inspekcja klocków na tył , której nie dało się zresetować , po oględzinach na podnośniku wyszło że czujnik sie przytarł pewnie przez felgę , teraz mam już nowy i jutro jadę go zakładać i mam pytanie czy po założeniu czujnik , i wejściu w ukryte menu dam rade zresetować inspekcję ? bo z tego co słyszałem to aby sie dało skasować trzeba odczekać jakiś czas. Przy wymianie klocków nie miałem inspekcji ponieważ wymieniłem jeszcze przed końcem , więc tam nie było żadnego problemu. Z góry dziękuje za konkretne odpowiedzi.
Opublikowano

Powinno zadziałać tak jak mówisz. Wymieniasz czujnik, kasujesz inspekcję i gra.

Czujnik raczej nie mógł przytrzeć o felgę, ponieważ jest wpinany w klocek.

ad®ian™
Opublikowano
Miałem to samo ostatnio, sam czujnik się nie przetarł a przewód. Ja osobiście przewody odciąłem (dwie żyły) zalutowałem i działa. Musiałem w ista zrobić inspekcję bo z menu inspekcji nie szło skasować.
Opublikowano
Powinno zadziałać tak jak mówisz. Wymieniasz czujnik, kasujesz inspekcję i gra.

Czujnik raczej nie mógł przytrzeć o felgę, ponieważ jest wpinany w klocek.

Chodzi o kabel że sie przetarł w miejscu gdzie najbardziej odstawał w kierunku felgi.

Opublikowano
Miałem to samo ostatnio, sam czujnik się nie przetarł a przewód. Ja osobiście przewody odciąłem (dwie żyły) zalutowałem i działa. Musiałem w ista zrobić inspekcję bo z menu inspekcji nie szło skasować.

To odrazu zadam pytanie jaki interefejs polecacie do Isty.

Opublikowano
Witam ponownie , więc tak na przyszłość dla osób którym wyskoczyła inspekcja czujnika zużycia klocków. Po wymianie czujnika inspekcja nie zgaśnie i nie da sie tego zrobić z ukrytego menu , wystarczy mieć np program BTool akurat go posiadam po wymianie czujnika konieczne jest skasowanie inspekcji z pozycji komputera , a dopiero wtedy jest możliwy reset z ukrytego menu.
  • 1 miesiąc temu...