Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

BMW E46 323 m52tub25 z LPG. Problem z rozjazdem map LPG.

Postanowiłem zacząć od sprawdzenia benzyny. Korekty paliwowe nie są sle ale bywały lepsze. Błędów w sterowniku nie ma. Acz kolwiek wydaje mi się że przy mocnym wciśnięciu gazu coś jakby przez krótką chwilę jakby przerywa. Tak samo jest kiedy jadę z delikatnie wciśniętym gazem coś jakby się przydlawial silnik po dodaniu gazu jest ok. Myślałem nad tym żeby sprawdzić sondy czy są sprawne i czy katalizatory nie są przypchane. Ewentualnie przepustnice. Czy ktoś może podpowiedzieć jak można sprawdzić takie rzeczy. Posiadam inpe.

Edytowane przez Witekbmwe46
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pokaż masę powietrza na wolnych obrotach po pełnym rozgrzaniu (96-97 stopni), korekty paliwowe oraz pracę sond przez 30 sekund, dodaj gazu i znowu 30 sekund na wolnych obrotach.

Dopisz 323i do tytułu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Masa powietrza z tego co pamiętam na wolnych 13. A reszta to muszę skasować adaptacje i pojeździć trochę na pb bo teraz mam trochę mapę rozjechana przez LPG . Miesiąc temu po jeździe przez jakiś czas na pb miałem add -0.06 i -0.08 a multi +4.36 i +5.25. postaram się jak najszybciej to zrobić. Dodam że zdarzyło mi się kiedyś mieć kiedyś błąd niskiej wydajności katalizatory czy jakoś tak. A i w grudniu wymieniłem czujnik wału na vdo bo padl .
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Chyba temat się rozwiązał. Wczoraj w drodze z pracy zaczęła szarpać przerywać zaświecił się eml i kontrolka trakcji. Po wpięciu kompa błąd 211 silniczka krokowego. Po rozebraniu okazało się że silniczek jest zablokowany nagarem .