Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogę potwierdzić , że światła adaptacyjne w G60 są naprawdę bardzo dobre. Miałem okazję jeździć ostatnio G30 i tam światła się chowają do G60. W porównaniu do poprzedniej wersji BMW 5 są znacznie jaśniejsze , tak jakby dodano więcej ostrości, także wychodzi na to , że jest  większa rozdzielność . 

Opublikowano
40 minut temu, kivlov napisał(a):

Aj niepotrzebnie napisałeś, że jest lepsze od G30 - przecież G60 to totalna porażka.

😆😆😆

Opublikowano

Jak mowa o światłach, to moja obserwacja jest taka, że chyba coś poprawili w algorytmie, bo wycinanie i wzmacnianie snopu światła jest szybsze. Porównuję do g20, gdzie mam lasery. 
Przy okazji, to czy macie jakiś sposób na naparzanie sprzączki pasa pasażera? Nie mogę sobie z tym poradzić. Ciągle tłucze. Ustawiałem wyżej, niżej i nic. Nie mam glowy jak to tluczenie wyeliminowac. Pewnie można okleić jakimś plastrem czy coś.. Ale jakoś tak nie przystoi Adamem Słodowym w piąteczce… 

Opublikowano
7 godzin temu, Hernandes napisał(a):

Jak mowa o światłach, to moja obserwacja jest taka, że chyba coś poprawili w algorytmie, bo wycinanie i wzmacnianie snopu światła jest szybsze. Porównuję do g20, gdzie mam lasery. 
Przy okazji, to czy macie jakiś sposób na naparzanie sprzączki pasa pasażera? Nie mogę sobie z tym poradzić. Ciągle tłucze. Ustawiałem wyżej, niżej i nic. Nie mam glowy jak to tluczenie wyeliminowac. Pewnie można okleić jakimś plastrem czy coś.. Ale jakoś tak nie przystoi Adamem Słodowym w piąteczce… 

Patent stary jak świat - nie wiem jak sprawdzał się w e60, ale w f10 i g30 testy przeszedł pomyślnie - zaczep pas o boczek fotela. Trzeba się przyzwyczaić, że pewnie raz na 2-3 dni sie zsunie i będziesz musiał zrobić to jeszcze raz....ale przynajmniej nic nie tłucze.

Opublikowano (edytowane)

Macie pomysł jak wyłączyć światła mijania w nocy? U mnie gdy klikam opcje wyłączenia (na postoju) w menu świateł to wyświetla się, że jest to niedostępne. Nie ma różnicy czy jestem na automatycznym trybie czy ręcznym. Czasem przydałoby się móc wyłączyć światła, gdy np. czekam aż żona zakupy zrobi.  

Edytowane przez Betelhem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 14.12.2024 o 18:08, Pawlar napisał(a):

Mogę potwierdzić , że światła adaptacyjne w G60 są naprawdę bardzo dobre. Miałem okazję jeździć ostatnio G30 i tam światła się chowają do G60. W porównaniu do poprzedniej wersji BMW 5 są znacznie jaśniejsze , tak jakby dodano więcej ostrości, także wychodzi na to , że jest  większa rozdzielność . 

Pytanie jak zużycie kloszy i jakie to reflektory w G30 porównywaleś - czy tez w LCI, czy preLCI.

Opublikowano
15 minut temu, luk_byd napisał(a):

Pytanie jak zużycie kloszy i jakie to reflektory w G30 porównywaleś - czy tez w LCI, czy preLCI.

Na pewno była to wersja LCI 2022 .Lampy Led nie lasery.