Zasłużeni forumowicze guzior2 Opublikowano 27 Listopada Zasłużeni forumowicze Opublikowano 27 Listopada W dniu 26.11.2024 o 10:55, Hernandes napisał(a): Pytanie o opony zimowe. Przejmujecie się "gwiazdką"? Czy to jest marketing i wystarczy dobrać odpowiedni rozmiar, żeby nie było podstaw do kwestionowania zgodności opon z wymaganiami producenta (ach te teorie o różnych obwodach opon różnych producentów...)? Na Forum jest mnóstwo wzajemnie wykluczających się wypowiedzi w tym zakresie. Ale może jest jakaś oficjalna wykładnia, która mi umknęła? Ktoś, coś? Oglądnij ten film a dowiesz się czy to marketing. 1
Brak_nazwy Opublikowano 27 Listopada Opublikowano 27 Listopada 5 godzin temu, guzior2 napisał(a): Oglądnij ten film a dowiesz się czy to marketing. Przecież ten filmik to marketingowy bełkot gościa, który mówi o Pirelli w pierwszej osobie liczby mnogiej i bełkot Kornackiego. Tu macie to lepiej wyjaśnione przez gościa co zawodowo testuje opony: 1
Leo1971 Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada W dniu 26.11.2024 o 11:55, Hernandes napisał(a): Pytanie o opony zimowe. Przejmujecie się "gwiazdką"? Czy to jest marketing i wystarczy dobrać odpowiedni rozmiar, żeby nie było podstaw do kwestionowania zgodności opon z wymaganiami producenta (ach te teorie o różnych obwodach opon różnych producentów...)? Co prawda mój przypadek w G30 nie dotyczył opon zimowych, ale letnich, natomiast wybrałem sobie fajne Michelin-y bez gwiazdki i po krótkim czasie zaczęły mi się problemy z trakcją. Przy szybkim ruszaniu, przy nagłym przyspieszaniu w trakcie jazdy i przy jeździe na ostrym łuku (małe rondo) zaczęło się charakterystyczne "terkotanie". Serwis już nawet zdiagnozował to wstępnie jako uszkodzenie reduktora, ale poradzili, żebym nim wydam te niemałe pieniądze na naprawę (regenerację) to żebym wymienił opony. Wtedy zdziwiłem się, bo też myślałem, że marketing, ale jeszcze bardziej zdziwiłem się gdy po wymianie opon problem ustąpił. 1
Popsbangs Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada Na 520dx jest obecnie 22%. Orientuje się ktoś, czy na 540dx również? Są może jakieś informacje dotyczące pełnego oświetlenia ambientowego w wersjach spalinowych?
J.D. Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada 28 minut temu, Popsbangs napisał(a): Na 520dx jest obecnie 22%. Orientuje się ktoś, czy na 540dx również? Są może jakieś informacje dotyczące pełnego oświetlenia ambientowego w wersjach spalinowych? Sedan czy touring???
Brak_nazwy Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada 3 godziny temu, Popsbangs napisał(a): Na 520dx jest obecnie 22%. Orientuje się ktoś, czy na 540dx również? Są może jakieś informacje dotyczące pełnego oświetlenia ambientowego w wersjach spalinowych? Jest rabat, ale nie taki, zależy od doposażenia, etc. - w każdym razie wyszło mi różnica z konfiguratora razy jakieś 1,5, na 2.0 masz akcyzę 3%, a na 3.0 19%, BMW Ci tego nie sprezentuje
davidpl Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada Na 2.0 masz około 1,5 na 3.0 masz około 9
Brak_nazwy Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada Godzinę temu, davidpl napisał(a): Na 2.0 masz około 1,5 na 3.0 masz około 9 to w PHEVach, w zwykłych mild-hybrydach chyba tylko Mazda tak nalicza
davidpl Opublikowano 28 Listopada Opublikowano 28 Listopada BMW też tak nalicza, a przynajmniej naliczało od liftu g30
ryb55 Opublikowano 29 Listopada Opublikowano 29 Listopada 17 godzin temu, Popsbangs napisał(a): Na 520dx jest obecnie 22%. Orientuje się ktoś, czy na 540dx również? Są może jakieś informacje dotyczące pełnego oświetlenia ambientowego w wersjach spalinowych? Ktoś tu pisał niedawno że dostał na 540 ok 20%
kubul Opublikowano 29 Listopada Opublikowano 29 Listopada Ja dostałem 18% na 540d w sedanie. Na touring proponowano mi 21-22%
tolkapon Opublikowano 3 Grudnia Opublikowano 3 Grudnia W dniu 29.11.2024 o 10:52, kubul napisał(a): Ja dostałem 18% na 540d w sedanie. Na touring proponowano mi 21-22% ja dostałem 20% na 540d turinga w listopadzie
Brak_nazwy Opublikowano 3 Grudnia Opublikowano 3 Grudnia 3 godziny temu, tolkapon napisał(a): ja dostałem 20% na 540d turinga w listopadzie w którym salonie?
kivlov Opublikowano 3 Grudnia Opublikowano 3 Grudnia Szkoda, że jak zamawiałem nie było 540d 😞 Chociaż te 60 tys to jednak duzo, ale jak jest taki kosmiczny rabat to bym się nawet nie zastanawiał.
J.D. Opublikowano 3 Grudnia Opublikowano 3 Grudnia 23 minuty temu, kivlov napisał(a): Szkoda, że jak zamawiałem nie było 540d 😞 Chociaż te 60 tys to jednak duzo, ale jak jest taki kosmiczny rabat to bym się nawet nie zastanawiał. Wziąłem dobrze wyposażone 520 xd z pakietami BRI i BSI. Jak przeliczyłem sobie ten sam konfig dla 540d przy tym rabacie... to nie miałbym tylko BSI i BRI czyli różnica w kwocie 25 tys. To już nie jest 60.
Brak_nazwy Opublikowano 3 Grudnia Opublikowano 3 Grudnia 53 minuty temu, J.D. napisał(a): Wziąłem dobrze wyposażone 520 xd z pakietami BRI i BSI. Jak przeliczyłem sobie ten sam konfig dla 540d przy tym rabacie... to nie miałbym tylko BSI i BRI czyli różnica w kwocie 25 tys. To już nie jest 60. u mnie wyszła różnica prawie 100 tysięcy między 520d a 540d w tej samej konfiguracji, dlatego jestem ciekawy, gdzie dają takie rabaty na 3 litrowego diesla
Członkowie klubu stuffman Opublikowano 4 Grudnia Członkowie klubu Opublikowano 4 Grudnia Ładne rabaty, pół roku temu nie szło takich ugrać. Czy wiecie na jakiego rzędu leasingi można teraz liczyć? Moje babyBmw: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=227956no i eM: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=322283
zalezi Opublikowano Czwartek o 20:01 Opublikowano Czwartek o 20:01 Kojarzycie max rabat na 540d w sedanie?
davidpl Opublikowano Sobota o 07:00 Opublikowano Sobota o 07:00 Czy w g60 światła adaptacyjne są na poziomie konkurencji (mercedes, audi)? W poprzednich samochodach te matrixy były bardzo ubogie, jesli chodzi o rozdzielczość/ilość diód/stref.
kivlov Opublikowano Sobota o 09:45 Opublikowano Sobota o 09:45 Mam najdroższe światła w e klasie i moim zdaniem G60 ma lepsze światła. Jeździ się w nocy naprawdę świetnie i dużo lepiej rozpoznaje mgłę i włącza światła drogowe czego nie robi 99% pojazdów.
davidpl Opublikowano Sobota o 13:21 Opublikowano Sobota o 13:21 To w porównaniu do najnowszej e klasy?
zalezi Opublikowano Sobota o 14:02 Opublikowano Sobota o 14:02 (edytowane) G60 nie ma w standardzie podwójnych szyb? Przednie boczne są pojedyńcze? Jak oceniacie klekot diesla 520d w środku? Edytowane Sobota o 14:18 przez zalezi
przemekk23 Opublikowano Sobota o 15:09 Opublikowano Sobota o 15:09 (edytowane) 1 godzinę temu, davidpl napisał(a): To w porównaniu do najnowszej e klasy? Z tego co pisał wcześniej do raczej do poprzedniej e klasy W213. Lepiej jest porównywać aktualne modele obu aut. Edytowane Sobota o 15:11 przez przemekk23
Rekomendowane odpowiedzi