LeśnyDziad Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada W dniu 8.11.2024 o 09:09, SieKieR napisał(a): Nie wiem jak sprawuje się nagłośnienie B&W ale ja jestem zawiedziony HK w moim G60. Fakt dopłata do HK nie była duża ale dla mnie po prostu gra to kiepsko. O ile jeśli słucham cicho jest przyzwoicie to jeśli ktoś lubi mocno to przesterowany dźwięk jest już obecny od 75%-80% skali głośności. Słabo, bardzo słabo. Jeżdżę też służbowo Skodą Octavią i nagłośnienie standardowe za które się nie dopłaca i nie ma żadnej marki gra mocniej bez przesterów. To problem głośników czy słabego wzmacniacza HK? Pamiętam jak odebrałem swoją X3 kilka lat temu to wracając do domu byłem mega zniesmaczony jakością grania (mam co prawda tylko HiFi), ale z dnia na dzień było tylko lepiej, a teraz moim zdaniem gra całkiem ładnie (mam porównanie z innym autem, w którym jest beats audio) - więc możliwe, że membrany muszą się lekko "wypracować". Podobne wrażenie miałem z zawieszeniem, pierwsze kilometry były dziwne.
bogol79 Opublikowano 10 Listopada Opublikowano 10 Listopada Koła 21 & Zawieszenie adaptacyjne Professional Czy ktoś użytkuje i może podzielić się opinią jak z komfortem na takim zestawie? Jestem w trakcie zamówienia, Koła 21 wyglądają obłędnie ale zależy mi też na komforcie, dlatego dołożyłem do konfiguracji zawieszenie adaptacyjne, ponieważ tam jest możliwości wyboru sport/komfort. Cytuj
tolkapon Opublikowano Poniedziałek o 10:10 Opublikowano Poniedziałek o 10:10 Czy ktoś z was zastanawiał się nad jakimiś nakładkami na progi jak w G30,
ryb55 Opublikowano Poniedziałek o 14:37 Opublikowano Poniedziałek o 14:37 Są akcesoryjne do dokupienia Alu lub Carbon
J.D. Opublikowano Poniedziałek o 15:50 Opublikowano Poniedziałek o 15:50 Godzinę temu, ryb55 napisał(a): Są akcesoryjne do dokupienia Alu lub Carbon Możesz podesłać link?
Kinio_24 Opublikowano Wtorek o 09:51 Opublikowano Wtorek o 09:51 (edytowane) Mam oryginalny komplet listwę Alu z logiem M na sprzedaż Edytowane Wtorek o 09:53 przez Kinio_24
J.D. Opublikowano Wtorek o 09:56 Opublikowano Wtorek o 09:56 4 minuty temu, Kinio_24 napisał(a): Mam oryginalny komplet listwę Alu z logiem M na sprzedaż Jaka cena?
Kinio_24 Opublikowano Wtorek o 10:03 Opublikowano Wtorek o 10:03 600 zł za 2 szt , kupiłem sobie lecz wstawiłem carbonowe
Leo1971 Opublikowano Środa o 12:18 Opublikowano Środa o 12:18 Do tej pory nie mogę zrozumieć jak można wypuścić zestaw listw ochronnych tylko na przód. Rozumiem sprzedaż osobno przód, osobno tył, ale brak dostępności tyłu słaby.
tolkapon Opublikowano Środa o 17:41 Opublikowano Środa o 17:41 w g30 to chyba podświetlane i cztery w standardzie w m pakiecie
Kinio_24 Opublikowano wczoraj o 08:52 Opublikowano wczoraj o 08:52 w G30 ....... w G60 jest inaczej 🙂
ryb55 Opublikowano wczoraj o 10:32 Opublikowano wczoraj o 10:32 W dniu 18.11.2024 o 16:50, J.D. napisał(a): Możesz podesłać link? https://www.leebmann24.com/pl/de/product/bmw-m-einstiegsblende-aluminium-10294374 https://www.leebmann24.com/pl/de/product/bmw-m-performance-einstiegsblende-carbon-10716954
ryb55 Opublikowano wczoraj o 10:32 Opublikowano wczoraj o 10:32 W dniu 19.11.2024 o 11:03, Kinio_24 napisał(a): 600 zł za 2 szt , kupiłem sobie lecz wstawiłem carbonowe pokaż jak wyglądaja carbony na żywo
Zasłużeni forumowicze --maly-- Opublikowano wczoraj o 21:27 Zasłużeni forumowicze Opublikowano wczoraj o 21:27 Jeszcze ze dwa modele i trzeba będzie sobie kierownicę dokupować...
Zasłużeni forumowicze wehyr Opublikowano 14 godzin temu Zasłużeni forumowicze Opublikowano 14 godzin temu 9 godzin temu, --maly-- napisał(a): Jeszcze ze dwa modele i trzeba będzie sobie kierownicę dokupować... 😄
maciej_cie Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Oj tam. Kilkanaście lat temu, w salonie Opla w ramach wyposażenia dodatkowego były "drzwi". Konkretnie w przypadku Astry II.
J.D. Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Wiecie co jest ciekawe? Jestem na wielu zagranicznych grupach i forach dotyczących G60. W większości, ludzie mega jarają się tymi samochodami i są z nich zadowoleni. Tylko w Polsce wylewa się tyle gorzkich żali na G60.
wzet Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Ja zapytałem Chata GPT. Opinie są zróżnicowane… The reception of the new BMW 5 Series G60 among enthusiasts and owners appears to be mixed. Here are the main points based on discussions in forums and reviews: Positive Feedback: 1. Modern Design and Classic Appeal: Many enthusiasts appreciate the G60’s modern updates while retaining the recognizable BMW sedan aesthetics. It is often praised for balancing contemporary elements with its heritage design . 2. Improved Driving Dynamics: The handling and ride comfort, especially in models equipped with BMW’s advanced suspension systems, are receiving positive reviews. Many note that it offers a smooth and powerful drive . 3. Electrification Options: The introduction of the electric i5 version, alongside hybrid and ICE options, is seen as a positive step forward. The electric variant’s power and range are appreciated, even if some want more variety in drivetrains . Criticisms: 1. Grille Design: The grille design has been divisive. Some feel it is overly large or poorly integrated with the rest of the front fascia, describing it as awkward compared to previous models . 2. iDrive 8 Interface: The touchscreen-based iDrive 8 system has drawn complaints for being less intuitive and distracting to use while driving, especially for those accustomed to physical controls . 3. Price and Customization Options: A few forum members expressed disappointment with pricing, especially for specific configurations like the hybrid models, and some note that customization options may feel limited in certain markets . Overall, the G60 has a strong following among BMW enthusiasts, but the new design and tech-heavy interior are polarizing. It appeals to those looking for electrified options and modern aesthetics but might alienate purists seeking more traditional BMW elements.
przemekk23 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 10 godzin temu, J.D. napisał(a): Wiecie co jest ciekawe? Jestem na wielu zagranicznych grupach i forach dotyczących G60. W większości, ludzie mega jarają się tymi samochodami i są z nich zadowoleni. Tylko w Polsce wylewa się tyle gorzkich żali na G60. Jakoś niewiele widzę osób, które jeździły F10 albo G30 i są zachwycone G60. To nie jest złe auto,ale wad ma jednak sporo. Fakt, że wielu tych wad nawet nie dostrzegą osoby jeżdżące wcześniej inną marką.
J.D. Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, przemekk23 napisał(a): Jakoś niewiele widzę osób, które jeździły F10 albo G30 i są zachwycone G60. To nie jest złe auto,ale wad ma jednak sporo. Fakt, że wielu tych wad nawet nie dostrzegą osoby jeżdżące wcześniej inną marką. Nie do końca przekonuje mnie gloryfikowanie g30. Miałem f10 i był to świetny samochód (2.0d b47). Mam g30 z tym samym silnikiem i o dziwo…pracuje on zupełnie inaczej (wiec ten w f10 był wyjątkowy, albo ten w g30 to śmietnik), ale jakbym porównał kulturę pracy mojego silnika w g30 oraz diesla 1.6 z Forda transita (nie wiem dokładnie jako to model, ale to taki mały vanik, jak caddy), którego mam w firmie, to BMW mogłoby iść na korepetycje do forda. Ja wiem, ze moje g30 to jakiś super pechowy egzemplarz, ale nie mogę się doczekać, aż przyjdzie g60, bo mam już dość tego dziadostwa, którym obecnie jeżdżę.
Rekomendowane odpowiedzi