Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień Dobry, proszę o podpowiedź czy w autoryzowanym serwisie jest możliwość dodania do gotowego samochodu systemu rozpoznawania znaków i np informacji o pojeździe w martwym polu? Samochód z końca 2020 posiada w wyposażeniu BMW Live Cockpit Professional z systemem

nawigacyjnym i Connected Professional.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej o takie rzeczy zapytać w serwisie. Po numerze VIN sprawdzą możliwe opcje doposażenia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzięki jednak w jednym nieoficjalnie powiedzieli że to jest do zrobienia a w drugim już oficjalnie że nie:-). Myslę ze to jest do zrobienia tylko prikaz odgórny może na to nie pozwalać tzn tak zwana polityka handlowa :?

Możesz podesłać VIN z auta?

Opublikowano

Wygląda na to że taka możliwość istnieje. Nie jestem pewny czy samochód posiada taka kamerę ponieważ nie jest wyposażony w system 360 stopni tylko w kamerę cofania. Mimo to samochód standardowo jest wyposażony w system unikania kolizji z przodu więc może jednak taką kamerę posiada.

Dziękuję za podpowiedź!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wygląda na to że taka możliwość istnieje. Nie jestem pewny czy samochód posiada taka kamerę ponieważ nie jest wyposażony w system 360 stopni tylko w kamerę cofania. Mimo to samochód standardowo jest wyposażony w system unikania kolizji z przodu więc może jednak taką kamerę posiada.

Dziękuję za podpowiedź!

Mylisz pojęcia. Kamera Kafas nie wyświetla niczego na ekranie.

Skoro masz wspomniany system unikania kolizji to zapewne masz kamerę Kafas. Problem aktualnie tylko z kodami FSC do niej, aby aktywować rozpoznawanie znaków. Nie wiem czy ASO ma już możliwość doposażenia.

Podeślij VIN z auta, to sprawdzę w katalogu online

Opublikowano

Dziękuję za pomoc. Niestety nie posiadam jeszcze vin - samochód stoi w salonie. Samochód jest wyposażony np w:

BMW Live Cockpit Professional z systemem nawigacyjnym

Pakiet ConnectedDrive Plus PLN 14.160,00

Pakiet Connected Professional

Asystent świateł drogowych

5DM Asystent parkowania z kamerą cofania itp.

Zależało mi na czytaniu znaków i martwym polu... Może z tymi znakami poradzi sobie nawigacja, może posiada opcję informująca o przekroczeniu dozwolonej prędkości...

Według salonu samochodu nie da sie doposażyć w asystenta kierowcy.