Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem bmw E60, przesiadłem się z konkurencyjnej marki oooo i czuję ogromna różnicę na plus dla BMW oczywiście. Także jestem nowy na forum i to mój pierwszy post więc znowu dzień dobry.

To tak słowem wstępu ale przechodząc do meritum to kupiłem model sprowadzany z silnikiem 2.2i i chyba cierpię na nerwicę natręctw bo lubię jak wszystko w samochodzie działa nawet każdy najmniejszy szczegół, takim właśnie szczegółem jest dla mnie moduł mulf. Czytałem już wiele postów na jego temat ale dla mnie wpięcie pętli światłowodowej to nie jest rozwiązanie problemu, w moim aucie zrobił to już poprzednik, w CIC mam opcję bluetooth cały czas zaznaczoną i nie da sie jej odznaczyć telefon oczywiście się nie łączy, gdy wypnę pętlę i wepnę moduł to menu wiesza się tele nadal nie łączy także jest to uszkodzony moduł bluetooth i jest on fabryczny bo po dekodowaniu vinu mam opcję S644 preparation for mobile phone bluetooth. Tutaj pojawia się moje pytanie a w zasadzie kilka odnoszących sie do jednej potrzeby: chcę mieć bluetooth aux oraz usb zaczynając od tego najtrudniejszego to nie zależy mi na przesyłaniu muzyki po bluetooth ani na transferze książki telefonicznej tylko na tym żeby odbierać rozmowy bez konieczności przełączania np na wejście aux także adaptery odpadają, emulator zmieniarki też odpada bo mam fabryczną zmieniarkę i używam CD. skoro w grę wchodzi fabryczna opcja to, który mulf będzie współgrał po przekodowaniu z moim samochodem (520i 2003 sedan) oraz moim telefonem (xiaomi redmi note 8 pro) być może ktoś ma podobną konfigurację i mógłby się wypowiedzieć. Co do auxa i usb to pokusiłbym się o rozwiązanie nie fabryczne z alledrogo - wpinka z tyłu radia + kodowanie aczkolwiek słyszałem także o comboxie w miejsce mulfa lecz kompletnie nie wiem czy będzie współgrał z moim autem, proszę o podzielenie się jeżeli ktoś robił takie miszmasze.

Tak w skrócie dla przypomnienia bo post długi:

Bluetooth - odbieranie połączeń z nowoczesnego smarfona bez konieczności zmieniania wejścia jak ktoś dzwoni.

Aux i usb - muzyka.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Piotr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiesz co, trochę się rozpisałeś, nie przeczytałem do końca :mrgreen:

Najłatwiej jest dołożyć mulf 2 high

Patrząc się na ceny zamkniesz się w 400 PLN

Tz. Mulf2 high kabel USB i aux i wtyczka do podłokietnika a muze puszczasz z pena

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!