Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zmierz jeszcze ciśnienie oleju, to ostatnia rzecz, która może powodować problemy z vanosem. Ale moim zdaniem to kwestia nieudanej regeneracji kół - tym bardziej, że pisałeś, że przez jakiś czas po regeneracji było ok.

Mam INPE ISTE i kabelek tylko było już późno a sprzęt został w innym aucie :( dzisiaj kolejny dzień zmagań.

Opublikowano
Rozrząd złożony jeszcze raz okazało się, że był przestawiony nawet nie pytajcie w jaki sposób do tego doszło. Koła zmienione z Mehenkerowych na ori. Błędów związanych z vanosami nie ma już żadnych. Okazuje się, że telepanie budą na zimnym starcie albo jak auto trochę dłużej postoi zostało i nie może być związane z vanosami.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na zimnym silniku po odpaleniu pracuje ponoć przepustnica. U mnie była wymieniona przez poprzedniego właściciela, mówił że nierówno pracuje po starcie. Używki nie są drogie, jak już tyle wymieniłeś to możesz zaryzykować bo zdiagnozować się tego ponoć nie da.
  • 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 19.07.2021 o 22:03, kaszankazmajonezem napisał(a):

Rozrząd złożony jeszcze raz okazało się, że był przestawiony nawet nie pytajcie w jaki sposób do tego doszło. Koła zmienione z Mehenkerowych na ori. Błędów związanych z vanosami nie ma już żadnych. Okazuje się, że telepanie budą na zimnym starcie albo jak auto trochę dłużej postoi zostało i nie może być związane z vanosami.

Witam, w jaki sposób rozrząd był przestawiony? Mam ten sam problem po wymianie rozrządu i kół vanosow, wszystko ustawione zostało tak jak powinno być. Po odpaleniu silnik pracował bardzo dobrze cicho i równo, ale gdy tylko wyjechałem z warsztatu silnik zaczął szarpać i telepać nie dało się jechać 😕 Po podpięciu pod komputer błąd 2A98. Po wyczyszczeniu elektrozaworów i zamianie ich miejscami silnik zaczął pracować normalnie ale po krótkiej jeździe pojawił się błąd 2A87 vanos wylotowy. Wlaczylem podgląd vanosow w inpie i zauważyłem ze vanos wylotowy dobrze trzyma wartość a za to vanos ssący ma odchylenia o jakieś 10 stopni 😕 Ma ktoś jakieś pomysły ?