Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Mam prośbę o pomoc w wyborze części, niestety nie mam doświadczenia w serwisowaniu, naprawach, jak również w wyborze części, byłem u dwóch mechaników z prośbą o wycenę naprawy wraz z częściami, jednak wyceny są tak rozbieżne, że proszę o pomoc.

Prośba o wskazanie dobrych zamienników dla BMW e90 2007, 163 KM, automat:

• Komplet tarcz tył

Komplet klocków tył

Czujnik zużycia tył

2 amortyzatory przód

2 odboje przód

2 wahacze przód przód

Zestaw filtrów/oleju do przeglądu okresowego

Wymiana oleju w skrzyni biegów (automat) oraz niezbędny osprzęt do tego.

• Moderatorzy
Opublikowano

Tarcze i klocki weź sobie ATE/Zimmermann/Brembo - bez znaczenia które, będziesz zadowolony, to wszystko na pierwszy montaż do BMW szło.

Amortyzatory Sachs lub Bilstein.

Wahacze Lemforder.

Opublikowano

Mało się znam,ale co do tarcz to tylko ori. Niestety kosztują,ale masz pewność że pojeździsz bez bicia. Mam e91 jeszcze nie wymieniałem,ale siostra ma e87 kupiła zamiennik ATE i poszło w pis...du,jeśli lubisz przycisnąć,dać po hamulcach i mieć święty spokój to tylko ori.

Ponta chcesz powiedzieć że ATE,Brembo szło na montaż w fabryce? To dlaczego ori kosztują około 800-900zł?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tarcze klocki trw. Wahacze trw/lamforder. Amory sachs. Miska skrzyni nie istotne, najtansza, olej febi/ravenol.

Ps, w aso idzie Jurid.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.