Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, potrzebuję pomocy. Muszę wymienić w 120d E87 teściowi termostat. Żeby się tam dostać najlepiej wymontować wentylator chłodnicy wody. Ale do tego cholerstwa przymocowana jest chłodniczka oleju na dole po prawej patrząc od przodu auta i ni cholery nie wiem jak jest ona tam zamocowana i jak mogę ją odczepić od wentylatora.

Czy ktoś przerabiał już ten temat i wie?

Pomóżcie, bo mnie zaraz coś trafi. Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
Który rok auta bo u mnie wyjęcie tego śmigła to ślepy i pijany zrobi .

No właśnie wszędzie widzę, że to prościzna, ale nie tutaj. Ewidentnie chłodnica oleju jest przymocowana do wentylatora, tylko nie wiem jak, a dostęp tam jest bardzo utrudniony.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo masz automat i od dolu jest chlodniczka. Przykrecona na srobe Torx, chyba T20/25. Musisz zdjac oslone dolna silnika i od dolu ja odkrecic, troszke zabawy z tym.
Opublikowano
Bo masz automat i od dolu jest chlodniczka. Przykrecona na srobe Torx, chyba T20/25. Musisz zdjac oslone dolna silnika i od dolu ja odkrecic, troszke zabawy z tym.

Dzięki serdeczne za podpowiedź. Tak, masz rację, skrzynia automat. Jutro z tym powalczę zatem.