Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiesz co, ale pewnie tak będzie i to mi generalnie nie przeszkadza. Byle by to była faktycznie końcówka wydechu a nie jakaś atrapa a wydech pod zderzakiem skierowany do dołu bo to dopiero jest porażka. Już lepiej jakby tego w ogóle nie było. To wygląda komicznie jak stoi się zimą za takim samochodem gdzieś na światłach, z tyłu dwie piękne końcówki z obu stron a spaliny lecą spod zderzaka i to w dodatku z jednej strony. To już lepiej jakby tych końcówek nie było w ogóle i nie było by wstydu. A tak btw, taka opcja że masz końcówki osadzone w zderzaku i w nie wchodzi wydech ma swoją zaletę. Koszt wymiany wydechu jest mniejszy bo te z końcówkami chromowanymi zintegrowanymi z wydechem są o wiele droższe. Ktoś powie że wydechu często się nie wymienia. Ojj, jak ktoś jeździ po mieście krótkie dystanse to i w 3 lata wydech zjeździ.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Odgrzbuje temat. Bede mial za tydzien polifta 20d z chromowanym wydechem. Chcialbym pomalowac albo zalozyc koncowki na kolor przypominajacy czern z shadow-line.

@Randall czy malowales przy uzyciu przytoczonego szpraja?

Znalazlem takie koncowski: https://allegro.pl/oferta/bmw-x3-g01-g02-m-power-m-pakiet-nakladki-na-tlumik-12675564712 , ale wolalbym z pojedynczym otworem.

Jakies propozycje?

Opublikowano
Oklejanie na 100% odpada bo tam jest wysoka temperatura. Okleić można sobie grill ale nie wydech gdzie podczas wypalania DPF'a, spaliny osiągają temperaturę nawet 800 stopni. Wydaje mi się że żadna folia tego nie wytrzyma. Natomiast zastanawiam się jak te końcówki są montowane. To są jakieś nakładki? Bo sama końcówka wygląda jakby była całkowicie zintegrowana z tłumikiem końcowym. Ewentualnie tak jak wspomniałem, na końcówką rury, tą zintegrowaną, nałożona jest nakładka chromowana lub czarna. Muszę się temu dokładniej przyjrzeć. Jak odbierałem to pytałem o te końcówki i grill i ASO podało mi cenę za same części 1500zł brutto. Za oryginalny grill i te końcówki więc muszą być one jakoś demontowalne. No chyba że wycina się stare i wspawuje nowe ale to już gra nie warta świeczki bo wymaga demontażu wydechu.
  • 3 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Malowałem tym sprejem o którym wspominałem, aktualnie minęło już dużo czasu i końcówki wciąż wyglądają bdb. Polecam :)