Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i bardzo proszę o pomoc bo już sama nie wiem czy sprzedać czy naprawiać..

Rok temu kupione, przejechane 108 tyś, sprowadzane z DE. Dwa lata jezdzone w PL. Na początku wszystko wydawało się oki. Problem pojawił się można powiedzieć po zimie, jak temp spadła do -15st wyświetliła mi się najpierw kontrolka oleju, na drugi dzień zgasła, następnego dnia w największe mrozy zaświecił się silnik na żółto, auto straciło mocy. Pojechałam do mechanika wymienił filtry oleju, olej, i coś tam jeszcze robił, podpiął do kompa i powiedział, że bardzo dużo wyrzuca błędów zanieczyszczeń, powiedział, że czesciej musze olej zmieniać i dobre paliwo wlewać (powiedział, że mi jakiejś mieszanki dolał)--> wyjechałam wszystko ok moc jakby wróciła.

Dzisiaj zauważyłam problem przy ruszaniu, na biegu jałowym zawsze było 1 teraz obroty spadają, przy próbie ruszania szarpie i już nie wiem czy ja coś robię źle ale na jedynce dosłownie ruszę i wrzucam 2 znowu szarpie i dziwny klekot z silnika, przy próbie dodawania gazu bardzo szybko muszę zmieniać biegi bo zaczyna wyć a wczesniej tego nie było. Dodawałam gazu i śmigała od razu. Problem z płynnym włączeniem się do ruchu bo chocbym bardzo chciała płynnie ruszyć z 1 to cos tu jest nie halo.. nie wiem jak to opisać . Czy ktoś może pomóc w tym temacie ? z góry dzięki :roll: , jeszcze dodam, że mam wrażenie jakby przerywał dopływ czegoś jakby się dusił co to może byc ??

Opublikowano

Hej musisz napisać jaki masz rocznik, model, silnik bo zaraz ciebie tu zjedzą :twisted:

Ja miałem podobnie jak padła mi cewka ale w tym bawarskim cudaku może się dużo więcej zadzać więc poczekaj na komentarz bardziej obeznanych kolegów. Pozdrawiam

Opublikowano

silnik 1,6 benzyna, 122, 90k

Jeszcze dzisiaj zauważyłam na postoju drganie takie które przenosi się na kokpit i skrzynie biegów. Przejechałam 20km i na postoju, żeby sprawdzić jak na rozgrzanym i znowu trzęsło jakby mocniej. Poczytałam w necie i może problem ze sprzęgłem/ dwumasa może mieć to coś wspólnego :evil:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

To jak skasowane błędy to teraz na nowo odczytać co wyszło i zapisać na kartce .Podejrzane to :

wyciągnięte łańcuchy , wtryski , resztę ktoś dokładniej opisze .

Edytowane przez Paszczaku