Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, mam problem z tylnymi poduszkami są jakby nabite za mocno wyczuwam każda dziurę i nierówność auto jest po prostu sztywne, mechanik sprawdził i poduszki są niby w porządku nie opada jest jakby wyżej. Wszędzie w Internecie pisze że te poduszki czasami nie trzymają ciśnienie u mnie jest odwrotnie są bardzo twarde. Czy mógłby mi ktoś pomóc rozwiązać ten problem z góry wszystkim dziekuje
Opublikowano

Sprawdź czy nie jest z jakiegoś powodu aktywny tryb transportowy.

Trzeba podłączyć komp.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź, sprawdzałem w menu i nie mam takiej funkcji, komputer został wczoraj podłączony i nic nie wykazał, mechanik powiedział że jest wszystko dobrze, myślałem żeby jakoś spuścić powietrze z tych poduszek tylko nie Wiem czy to dobry pomysł. Pozdrawiam.
Opublikowano

Jeśli poziom zawiechy jest ok to niema opcji że poduchy są za twarde, bo wtedy auto stałoby wyżej. Nieda się utwardzić poduchy żeby utrzymała tą samą wysokość.

Ja bym szukał problemu w amorach/odbojach...

Odkręć sobie amora i zobacz jak chodzi tłok.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź Davo76, odbojniki miałem wymieniane wczoraj także są nowe, mechanik powiedział że auto stoji troszkę wyżej niż powinien przód i tył na tym samym poziomie, i pierwszy raz się z takim czymś spotkal, spróbuje z tymi amortyzatorami, czy to nie jest dziwne że poszły od razu dwa (jeżdżę bardzo ostroznie) Pozdrawiam.
Opublikowano

Są standardy czy edc? Bo te drugie mogły by teoretycznie być źle sterowane przez zawór, no ale to taka teoria. Przy zwykłych raczej ciężko bo jak padają to raczej chodzą za lekko.

Generalnie to masz tak od początku czy się to zrobiło???

Jest jeszcze do sprawdzenia jedna rzecz, czy wogole tam jest taki amor jaki ma być. Ja kiedyś miałem auto gdzie tył walił w dechę, okazało się że w kombi były amory od sedana(dłuższe) i normalnie kończył im się skok. Tu jest odbój na amorze więc nie walił by w koniec tłoka tylko cały czas jechałby na odboju....

Zweryfikuj to, długość amora...

Opublikowano
Wszystko było okej dopiero zobaczyłem zmianę od miesiąca. Amortyzatory nie były zmieniane nigdy są od nowości. Czy jest możliwość że te poduszki maja za duże ciśnienie i trzeba byłoby zrobić kalibracje?