Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam dłuższy problem ze swoim E60 550i z pedałem hamulca, po mocniejszym wciśnięciu wpada powoli w podłogę az do końca, hamulce odpowietrzone, miałem dziś niebezpieczna sytuację i postanowiłem w końcu to zrobić. Jak ktoś miał podobną sytuację prosił bym o radę, z góry dziękuję.
Opublikowano
Może nie wyczerpujący ale krótki i wszystko co chciałem napisać napisałem, jeśli była by potrzeba był by dłuższy.
Opublikowano

Odpowietrz porządnie używając do tego również komputera diagnostycznego.

Jeśli wycieków nie ma na zewnatrz a układ prawidłowo odpowietrzony to nie ma innej opcji że to nie pompa hamulcowa wewnątrz ma przeciek.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kiedy był ostatnio wymianiany płyn, wpada w podłogę jak dłużej jeździsz i hamujesz?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Płyn w sumie nie dawno wymieniamy, przy normalnym hamowaniu nie odczuwa się tego, dopiero przy awaryjnym hamulec wpada powoli w podłogę i dochodzi do końca. Wystarczy wcisnąć bardzo mocno hamulec, 3-4 ekundy i opiera się o podłogę
Opublikowano
Odpowietrz porządnie używając do tego również komputera diagnostycznego.

Mógłbyś to sprecyzować? Posiadam iste nie widziałem takiej opcji.

Opublikowano

Wejdź w moduł ABS i odszukaj opcje odpowietrzania. Nawet INPA obsługuje te procedurę.

A procedura prosta.... Pilnujesz żeby przy włączeniu każdej sekcji na koło byl zbiorniczek full i odkręcasz odpowietrznik > i tu właśnie zamiast tradycyjnego pompowania nogą wszystko robi za Ciebie agregat ABS. Z tym że on robi to dokładnie.... Już raz się mordowałem z odpowietrzeniem (tradycyjnie i poprzez dedykowane urządzenia do wymiany płynu hamulcowego) - kompem poszło od strzała. I raz że lepiej.... To i szybciej :duh:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu