Skocz do zawartości

Pierwszy samochód BMW e87 jaki silnik 118i czy 120i??

Tumus7

<t>Jaki silnik ?</t>  

5 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie mój błąd, myślałem że w Mini i BMW te silniki N14 i N18 szły równolegle, ale w Mini były wcześniej a w BMW dopiero od budy F. Nie zmienia to jednak faktu że przy projektowaniu N43 BMW kontaktowało się przynajmniej telefonicznie z PSA i konsultowali co można zrobić źle :mrgreen:

• 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
To zbyt ogólne pytanie . Podaj czego oczekujesz od tego auta . Czy ma w miarę bezawaryjnie jezdzić czy ma też dawać radość z jazdy . Bo w pierwszym przypadku są chyba tylko 120i ale z zestawem problemów jakiś . Jak ma być frajda to szukaj 130i albo 135i . Też będzie kasa leciała na naprawy ale chociaż będzie fun z jazdy .

Powiem tak. Mam Bmw 118i 2005r kupione w 2014r z przebiegiem 230tys. Przez 5 lat zrobiłem nim prawie 70tys bez żadnej awarii. Teraz od 2 lat bmw jest drugą bmw w rodzinie i robi 5tys rocznie. Prze okres 7 lat w silniku robiony był tylko rozrusznik i uszczelka pokrywy zaworow. Z reszty napraw to amortyzatory przod,hamulce 4 sztuki. A tak właśnie właśnie czystym sercem polecam silnik 2.0 129km. W moim przypadku naprawdę niemoge nic złego powiedzieć.