Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć!

chciałbym dołożyć głosniki wysokotonowe do BMW g30 z 2021 roku.

Kupiłem z audio w podstawowej wersji, doczytałem na forum, że dołożenie samych trójkątów drzwiach (głośników wysokotonowych) poprawia nieco jakość dźwięku.

Rozebrałem ostatnio ten trójkąt, natomiast nie ma tam nigdzie wyprowadzonego przewodu do głośników. Gdzie ich szukać? Trzeba dalej rozbierać do głośnika w drzwiach i tam się wpiąć? Co będzie lepszym rozwiązaniem - dokupienie tych głośników od zestawu HIFI czy HK? Czy może gotowiec z linku? https://www.audison.eu/products/apbmw-k4e/

Pozdrawiam i dziekuję za pomoc

Opublikowano
Prawdopodobnie brakuje części wiązki, która idzie do nich. Raczej będziesz musiał to dorobić. Ale pewny będziesz, jak zdejmiesz boczek. Musisz zdjąć przednia cześć "raczki" drzwi (siedzi mocno na zatrzaski - potrzebne są narzędzia tapicerskie) tam są dwie śruby. Potem już tylko szarpnąć mocno aż wyskoczy całość z bolców.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakakolwiek instalacja audio bez wzmacniacza to tylko pic na wodę, dla mało wymagających.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziękuję za odpowiedź.

Czy mogę do zestawu standardowego założyć głośniki od HK?

np coś takiego?

https://allegro.pl/oferta/bmw-5-6-7-i8-g30-g11-g32-harman-kardon-glosnik-8845748651

czy to mija się z celem bez wzmacniacza?

Można, ale można też je kupić dużo taniej.

Bez wzmacniacza róźnica to będzie 3-5%.

• 3 lata później...
Opublikowano

Jeśli ktoś się zastanawia nad wstawieniem w miejscu zaślepek podbojów wysokotonowych to szczerze bardzo polecam. Brakowało mi właśnie wysokich tonów a po instalacji tweeterow jakoś jest nieporównywalna. Koszt na AliExpress cały komplet czyli głośniki, osłony hk i kable przejściówki to 140zl polecam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
23 godziny temu, mimoon napisał(a):

Przydała by się jeszcze jakaś zwrotnica, filtr..

Filtr pewnie jest na przewodzie do tweeterów.