Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dla E87 podałem cic0803. Dla F10 niestety żadne nie wskakuje bo się nie chce nic a nic połączyć.

W esys już zrobiłem zmianę VIN. Zastanawiałem się tylko czy gdzieś jeszcze w tool32 miałem coś robić.

Co ciekawe jak się łącze do ZGW to TC od razu wywala błąd po 1-2sekundach. Jak wrzuce mu iP od CIC to trwa to z minutę zanim wyrzuci błąd. Niestety przez nowe połączenie anonimowe nadal ten sam efekt. Zastanawiam się czy to nie jest problem jednak emulatora. Nie wiem już sam. Zostanie mi tylko sprawdzenie pod autem jeszcze.

Pisałem przecież, żebyś odznaczył a nie zostawił zaznaczoną tę opcję ;)

Jak TC połączy się to wypluje prośbę o login i hasło

Username: root

Password (old): cic0803

Password (new): Hm83stN)

Opublikowano
Niestety pod CIC od F10 cały czas to samo, TC zgłasza przekroczona czas oczekiwania na odpowiedź :| A wszystko się pinguje i nawet nazwa urządzenia jest jako HarmanBecker
Opublikowano

Tak jak myślałem, wina była albo zgw albo wiązki. Po wsadzeniu do auta od razu udało mi się połączyć z CIC. Teraz kwestia ogarnięcia który plik konkretnie usunąć

Chociaż za 2 razem jak się chciałem połączyć to problem ten sam hmmm... :?:

Edit2: tym razem włączyłem DHCP, podłączyłem enet prosto pod laptopa. Zdenerwowany wpisałem prosto adres CIC 169.254.199.99 i zadziałało na stole. Różnica polega na tym, że wyjąłem ZGW z auta.

Cursor jesteś w stanie podpowiedzieć jakie pliki wywalić? Znalazłem pare instrukcji ale wołałbym się upewnić

Przechwytywanie.png

Opublikowano

Deactivate and delete all active scripts in CiC. This can be done via FTP / Telnet. First of all, in the startup file startl6sss.sh, which is in (mnt / EFS_RO) , we delete the script start lines, like: (magic.sh, activate_cic.sh, enablefsc.sh, activate_swt .sh) Also remove the magic.sh, activate_cic.sh, enablefsc.sh activate_swt.sh scripts from the hard disk in (/ mnt / hbuser) > And (mnt / HBpersistence).

ktoś jest w stanie potwierdzić? Czy ewentualnie coś jeszcze?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Deactivate and delete all active scripts in CiC. This can be done via FTP / Telnet. First of all, in the startup file startl6sss.sh, which is in (mnt / EFS_RO) , we delete the script start lines, like: (magic.sh, activate_cic.sh, enablefsc.sh, activate_swt .sh) Also remove the magic.sh, activate_cic.sh, enablefsc.sh activate_swt.sh scripts from the hard disk in (/ mnt / hbuser) > And (mnt / HBpersistence).

ktoś jest w stanie potwierdzić? Czy ewentualnie coś jeszcze?

To jest informacja o usunięciu ewentualnych scryptów. W linku, który Ci podesłałem są pliki, które trzeba podstawić(puste pliki w miejsce tych, które zawierają jakieś dane)

Tutaj masz pliki dla wyczyszczenia CIC:

https://disk.yandex.ru/d/kW7aGPRo3JLjqP

Jest tam instrukcja które pliki należy usunąć.

Zwróć uwagę, że TP ląduje w podfolderze jak zaczynasz połączenie. Trzeba przejść wyżej do ROOT i wtedy otwierać foldery zgodnie z instrukcją do której masz link na poprzedniej stronie

Opublikowano

tak, zauważyłem właśnie, że TC domyślnie ląduje w folderze ROOT.

Sprawdziłem plik startl6sss.sh, otworzyłem go w notepad++ i wewnątrz niego nie ma żadnych wzmianek o magic.sh, activate_cic.sh, enablefsc.sh, activate_swt .sh.

Tak samo przeszedłem do katalogu mnt/hbuser i tam także nie ma nic podobnego do tego co jest w instrukcji. Część katalogów jest pusta. Jakieś drobne pliki są ale nic konkretnego

Jedyne co jest to w katalogu mnt/HBpersistence są activate_swt.sh

3.png

2.png

1.png

Opublikowano

udało mi się załadować nowe FSC ale mam problem z jednym certyfikatem do 1B. Zastanawiam się czy wygenerowany SIG prze HUTool jest poprawny.

z SWT-PAtcher-V2 przekopiowałęm tylko templates do folderu z HUTOOL. Nie wiem czy mam 02-Cert też kopiować do ścieżki HUTool

BBD8-B70-A-2-C97-4158-8472-F70-D7-FBFDCE7.png