Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć!

chciałbym dołożyć głosniki wysokotonowe do BMW g30 z 2021 roku.

Kupiłem z audio w podstawowej wersji, doczytałem na forum, że dołożenie samych trójkątów drzwiach (głośników wysokotonowych) poprawia nieco jakość dźwięku.

Rozebrałem ostatnio ten trójkąt, natomiast nie ma tam nigdzie wyprowadzonego przewodu do głośników. Gdzie ich szukać? Trzeba dalej rozbierać do głośnika w drzwiach i tam się wpiąć? Co będzie lepszym rozwiązaniem - dokupienie tych głośników od zestawu HIFI czy HK? Czy może gotowiec z linku? https://www.audison.eu/products/apbmw-k4e/

Pozdrawiam i dziekuję za pomoc

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
cześć!

chciałbym dołożyć głosniki wysokotonowe do BMW g30 z 2021 roku.

Kupiłem z audio w podstawowej wersji, doczytałem na forum, że dołożenie samych trójkątów drzwiach (głośników wysokotonowych) poprawia nieco jakość dźwięku.

Rozebrałem ostatnio ten trójkąt, natomiast nie ma tam nigdzie wyprowadzonego przewodu do głośników. Gdzie ich szukać? Trzeba dalej rozbierać do głośnika w drzwiach i tam się wpiąć? Co będzie lepszym rozwiązaniem - dokupienie tych głośników od zestawu HIFI czy HK? Czy może gotowiec z linku? https://www.audison.eu/products/apbmw-k4e/

Pozdrawiam i dziekuję za pomoc

Głośnik średniotonowy ma wyjscie na tweeter - a jeśli nie ma, trzeba również wymienić lub zastosować rozgałęźnik Y.

Fabryczny tweeter ma kabelek wraz filtrem (kondensator niestety tylko), który wpinamy w głośnik średniotonowy.