Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam potrzebuje magika który da mi odpowiedź na mój błąd związany ze skrzynią biegów. Miałem swap na manual i teraz mam błąd egs ciągle czy da sie to wyprogramowac? Nie działa mi tempomat podobno starczy tylko coś przeprogramowac(tak mam oryginalnie), nie działa mi wsteczny, rozumiem to raczej nie przez komouter? No i błąd schematu chłodzenia czy może cos mieć wspólnego z tym?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko się da, kwestia kodowania. Uszkodzona grzałka termostatu, obecnie tylko oryginalny termostat działa prawidłowo.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak maniek21112 napisał, uszkodzona grzałka termostatu. Resztę do ogarnięcia kodowaniem, najlepiej zmienić zcs i przekodować całe auto.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano

Czy jestem w stanie sam to ogarnąć? Tzn czy jest na necie jakiś poradnik bądź instrukcja co gdzie wpisać czy raczej podjechać na jakis warsztat co się na tym zna?

A co do termostatu to dzięki kupię oryginal

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kup kabelek plus przejściówkę na allego, program za free z necie, zainstaluj paczkę BMW standard tools. Wszystko zrobisz programem NCS expert który jest w tej paczce.
Opublikowano
Mam wszystko, ncs też mam tylko ciezko mi to na necie znaleźć jakiś poradnik czy coś. Istnieje w ogóle takie cudo?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Uruchom ncs expert

Wgraj sobie profil (nie wiem jakie tam masz) coś typu expert mode with manipulate czy jakoś tak.

I po kolei:

F1, F3, wybierz model-E46 pojawia się kody ZCS ( 3 linijki kodów, śpisz je i podaj, trzeba będzie je zmienić)

Edytowane przez szumrak
Opublikowano
super dzieki, na dniach sie odezwę bo jak sie okazuje znowu mam walkę z sondami lambda, ale żeby nie zasmiecac juz dodaje na sowj post z tym skierowany, porażka
Opublikowano
Napewno e39? Nie e46 jak posiadam? Nie wiem czy błąd z Twojej strony przypadkowy czy faktycznie tam trzeba wybrać e39?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej błąd :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Sprawdziłem i po wybraniu e46 i f3 mam choose ECU. Dalem ews i wyskoczył błąd napewno dobrze robie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak tam miało być E46, już poprawiłem. Na tym etapie nie można nic zrobić źle. Sprawdź czy inpa się łączy. Sprawdź czy kabelek ma połączone piny 7 i 8.
Opublikowano
Tzn ja kablem się napewno łącze ponieważ korzystam z inpy czy isty. Dziś dokładnie spisze co robię jak będę miał laptopa pod ręką i spisze co i jak. Ogólnie już wielkie dzięki za cierpliwość
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ncs instalowaleś osobno czy w pakiecie z inpą?