Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie czy kryterium do upgrade'u jest data zamówienia czy czas produkcji auta, o ile w ogóle faktycznie ten upgrade jest realny.

Ja zamawiał pod koniec grudnia 2020 r., a termin produkcji miałem pierwotnie styczniu 2021 r. ale przesunęli go na połowie kwietnia 2021 r.

Nie mam niestety na razie żadnego info na temat ewentualnego upgrade'u w zakresie mojego zamówienia więc póki co przyjmuję, że nic się nie zmienia.

Opublikowano

Złożyłem zamówienie w połowie grudnia .

Produkcja pierwotna na luty, przeniesiona na kwiecień.

Tez nie dostałem info o aktualizacji navi, bo handlowiec stwierdził, że to oczywiste i nie poinformował mnie o tym dopoki nie było wiadomo co z fotelami.

Takze możliwe, ze u cb podobnie to wyglada

Opublikowano

Tez nie dostałem info o aktualizacji navi, bo handlowiec stwierdził, że to oczywiste i nie poinformował mnie o tym dopoki nie było wiadomo co z fotelami.

Tak ale z tego co widziałem to Ty zamawiałeś auto z tzw. małą nawigacją czyli z 6C1 - Pakiet connected i rozumiem, że masz upgrade do 6U3 BMW Live Cockpit Professional z pełną nawigacją i dużym wyświetlaczem. Chyba, że się mylę?

Nam chodzi o sytuację co z samochodami zamówionymi BEZ 6C1 - Pakiet connected czyli bez żadnej nawigacji i bez Live Cockpit Plus (Live Cockpit bez Plus ma każda podstawowa wersja i to wynika z załącznika do umowy).

Opublikowano

Tak ale z tego co widziałem to Ty zamawiałeś auto z tzw. małą nawigacją czyli z 6C1 - Pakiet connected i rozumiem, że masz upgrade do 6U3 BMW Live Cockpit Professional z pełną nawigacją i dużym wyświetlaczem. Chyba, że się mylę?

Nam chodzi o sytuację co z samochodami zamówionymi BEZ 6C1 - Pakiet connected czyli bez żadnej nawigacji i bez Live Cockpit Plus (Live Cockpit bez Plus ma każda podstawowa wersja i to wynika z załącznika do umowy).

Dokładnie, chodzi nam o sytuacje kiedy nie mamy żadnej nawigacji. Dziś napisałem do dealera, odpowiedział ze decyzja BMW ma być do końca marca. Podejrzewam ze mogą mieć wyzwanie z częściami.

Opublikowano

6C1 to chyba nie mała nawigacja tylko pakiet connected

Albo ja już sam nie wiem :mad2:

Opublikowano

Moim zdaniem jest tak:

6C1 - Pakiet connected (zwykły podstawowy pakiet - Live Cockpit bez Plus),

6C3 - Pakiet Connected Professional (tzw. mała nawigacja),

6U2 - BMW Live Cockpit Plus z systemem nawigacyjnym (tzw. duża nawigacja),

6U3 - BMW Live Cockpit Professional (duża nawigacja z dużym wyświetlaczem).

Opublikowano

Witam

Czy ktoś ma jakieś nowe informacje w temacie?

Ja rozmawiałem z moim handlowcem ale nic nie wiem na temat upgrade. Twierdzą, że sytuacja cały czas jest dynamiczna.

Opublikowano
Witam

Czy ktoś ma jakieś nowe informacje w temacie?

Ja rozmawiałem z moim handlowcem ale nic nie wiem na temat upgrade. Twierdzą, że sytuacja cały czas jest dynamiczna.

Mój dealer powiedział, ze w przypadku analogowych zegarów i opcji bez małej navi, decyzja będzie do końca marca. Nie robię sobie jednak większych nadziei. Chociaż chciałbym ten upgrade ze względu na to ze zawiera tez w sobie odrazu apple cara.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Moim zdaniem jest tak:

6C1 - Pakiet connected (zwykły podstawowy pakiet - Live Cockpit bez Plus),

6C3 - Pakiet Connected Professional (tzw. mała nawigacja),

6U2 - BMW Live Cockpit Plus z systemem nawigacyjnym (tzw. duża nawigacja),

6U3 - BMW Live Cockpit Professional (duża nawigacja z dużym wyświetlaczem).

6C3 to nie jest tzw mała nawigacja tylko rozszerzenie funkcji z pakietu standardowego 6C1 (tam nie ma nawigacji)

6U2 to jest mała nawigacja której teraz już w ogóle nie ma opcjach przy nowych zamówieniach

6U3 to duża navi

Pewnie dają do produkcji 6U3 zamiast 6U2 bo jest niedostępna. Zgadza się ?

Opublikowano

6C3 to nie jest tzw mała nawigacja tylko rozszerzenie funkcji z pakietu standardowego 6C1 (tam nie ma nawigacji)

6U2 to jest mała nawigacja której teraz już w ogóle nie ma opcjach przy nowych zamówieniach

6U3 to duża navi

Pewnie dają do produkcji 6U3 zamiast 6U2 bo jest niedostępna. Zgadza się ?

Potwierdzam. Czekam na swoje upgradeowane z 6U2 do 6U3. Inna sprawa, że nie wiadomo kiedy się wyprodukuje

Opublikowano
Potwierdzam, auto zamówione z końca grudnia z podstawową nawigacją i analogowymi zegarami, przyjechało z duża Navi i wyświetlaczem cyfrowym.
Opublikowano
Potwierdzam, auto zamówione z końca grudnia z podstawową nawigacją i analogowymi zegarami, przyjechało z duża Navi i wyświetlaczem cyfrowym.

Zatem miałeś w sumie szczęście, chyba że nie jesteś fanem wirtualnych zegarów jak ja.

Ciekawe jak się ma sytuacja w przypadku podstawowej wersji z normalnymi zegarami bez podstawowej nawigacji, czy w takiej konfiguracji auta się produkują ?

Ma ktoś tak skonfigurowane auto z oczekujących na produkcję czy już na odbiór ?

Opublikowano
Będę odbierał w przyszłym tygodniu samochód produkcja 1.03.2021 mam tylko 6C1 więc ciekaw jestem czy będzie jakiś upgrade. Zegarów cyfrowych live cockpit profesjonalny bym nie chciał. Może macie jakiś sprawdzony dekoder VIN to sobie sprawdzę...

Odebrałeś już auto ? Twoje wiadomości w temacie zegarów i nawigacji byłyby z pierwszej ręki :D

Opublikowano
Ja mam zamowiona (26.01) z podstawowymi zegarami i chyba tez bez nawigacji ? Bo nic nie dokladalem . Jestem ciekawy jak przyjdzie ?
Opublikowano

Zatem miałeś w sumie szczęście, chyba że nie jesteś fanem wirtualnych zegarów jak ja.

Ciekawe jak się ma sytuacja w przypadku podstawowej wersji z normalnymi zegarami bez podstawowej nawigacji, czy w takiej konfiguracji auta się produkują ?

Ma ktoś tak skonfigurowane auto z oczekujących na produkcję czy już na odbiór ?

To chyba mój przypadek. Zamówienie w listopadzie 2020 odebrałem w tym tygodniu. Auto z podstawowymi zegarami i bez nawigacji. Przyjechało dokładnie w takiej specyfikacji, zero zmian w stosunku do zamówienia.

Opublikowano
A jaki motor zamowiles ? Az 6 miesiecy czekales na odbior?0

Zamówiłem wersje 318i wiec ten motor z 156KM. Tak, czekałem kupę czasu :/

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Hej , kończąc wątek który zacząłem. Odebrałem samochód i dostałem upgrade do live cockpit prof za free, nie płaciłem za niego ani złotówki. Przypuszczam, ze jest to kwestia albo jakiegoś braku części albo zmiany opcji wyposażenia i procingu akurat w trakcie, kiedy ja już zamówiłem podstawowa wersje kokpitu. Generalnie miła niespodzianka.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Orientuje się ktoś czy BMW dalej robi niektórym prezenty w postaci darmowego upgradu standardowych zegarów

do Live Cockpit Proffesional czy tez już tego nie praktykują ? :D

W konfigu mam 6C1