Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak,na nowym dekielku od filtra jest taka rynienka,która odprowadza ciesz tak,żeby nie leciała po wiązce kabli.Co ciekawe,według mnie jest to robota na góra godzinke roboty.Ja auto zdałem do serwisu około 9:00 a gotowe do odbioru miałem koło 14:00.Ciekawe co tak długo robili,bo w takim czasie to można zawieszenie zrobić i hamulce

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dotyczy czasu naprawy wymiany.

Ja też wstawiłem o 9 odebrałem o 15. Mechanicy nie wyłączyli kamery...... także samochód stał z 1,5h zanim wjechał na halę. Popatrzyli do dokoła stał jakieś 30 min. Po tym czasie podszedł gość wziął go na miejsce warsztatowe, popsikał spryskiwaczami etc wysiadł otworzył maskę i.... tak stał z 45 min. Po około kolejnych 15 minutach przyniósł pudełko z częściami ta przykrywka i odpływ (dodam że przykrywkę już miałem z odprowadzeniem ale dali nową). Kolejne 10 min przyniósł jakieś fiszki zdjęcia co i jak ma robić. Zabrał się do roboty wymiana z zamknięciem maski trwała 20 min. Zerknął na fiszki znów coś sprawdzał 10 min i zamknął maskę. Po jakiś 30 min auto wyjechało ze stanowiska. Stało na podwórku. Po kolejnych 30 min zabrali na myjkę tam kolejne 30 min. Później na parking i info po kolejnym czasie że do odbioru..... Chyba płacą im za godziny postoju auta w serwisie. Np. Yamaha na serwis daje godzinę i za tyle wypłaca kasę.

Dodam że zawór EGR wymiana tyle samo czasu, kolejna akcja i wymiana EGR i chłodniczki również tyle samo czasu....

Tak jeszcze patrzyłem na te przewody po wyjęciu filtra itp. że można coś na nie założyć jakąś otulinę itp. żeby woda spływała po otulinie. Nie ścisła żeby wszystko schło.

Był już jeden fajny post ze zdjęciami ale nie mogę znaleźć gdzie pokazane było dokładnie po zdęciu błotnika ile to roboty z wymianą wiązki (lutowaniem). Tam było sporo do wymiany. Znajdę to wrzucę. U nas na forum o F25 to gdzieś jest.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Był już jeden fajny post ze zdjęciami ale nie mogę znaleźć gdzie pokazane było dokładnie po zdęciu błotnika ile to roboty z wymianą wiązki (lutowaniem). Tam było sporo do wymiany. Znajdę to wrzucę. U nas na forum o F25 to gdzieś jest.

Jakby się komuś udało znaleźć ten post, byłby wdzięczny!

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST