Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

piszę z takim nietypowym problemem. Kupiłem auto z wymieniona jedna lampa po dzwonie, oryginalna lampa xenon skrętny.

Problem mam następujący, po włączeniu świateł xenon zapala się 3 razy w identycznym odstępie czasowym po czym świeci normalnie. Lampy są skrętne i niestety ta opcja również nie działa.

Podsyłam film na którym to widać, wykluczam żarnik oraz przetwornice- je już wymieniłem, po czym jak się spojrzy na włączanie tej lampy wygląda to tak jakby problem gdzieś był z kodowaniem? Ciężko mi powiedzieć bo się nie znam za bardzo, ale po podłączeniu do komputera i wywołaniu testu skrętu to xenon skręca się normalnie. Podsyłam zdjęcie z czytania błędów, dodatkową pompą wody proszę się nie kierować, bo ten problem już rozwiązałem.

Jakbyście mieli jakieś pomysły to mówcie, dwóch mechaników rozkłada ręce przy czym jeden co wymienił żarnik oraz przetwornice proponuje wymienić moduł, lecz wydaje mi się że może mi całe auto po kolei wymieniać a problemu to nie rozwiąże.

Zdjęcie:

b44d0f527c7b.jpg

Film:

https://www.szybkiplik.pl/kKtc34xhEK

Opublikowano
Jak masz taką możliwośc to zamień prawy palnik z lewym i zobacz co się będzie działo. Masz na 100% oryginał? Na rynku, szczególnie na allegro i aliexpres jest masa chińskich podróbek (nie zamienników) które nie działają, palą przetwornice, mają jakieś dziwne kolory.
Opublikowano
No palniki to chyba razem z żarnikami są, wymieniałem. Tak na 100% oryginał sciągana była do wymiany przetwornicy i mechanik patrzył.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co wiem to moduły SMC ( sterownik poziomu i skrętu się koduje ) . Niewykluczone że FRM oberwał . U mnie brak skrętu i poziomu to uwalony FRM był . zresztą widać po płytce elektroniki .