Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z moim e39. Chodzi o to że nie działają mi zegary, po przekręceniu kluczyka o jedną pozycję zapalają się kontrolki akumulatora, poduszka (i tak nie działa) , jak odpalę, pali się tylko poduszka (przyzwyczaiłem się :) ) nie działa prędkościomierz, obrotomierz, nie pokazuje paliwa, ani temperatury, podświetlenie zegarów jest. Bezpieczniki wszystkie sprawdzone przez elektryka. nie mam pojęcia co może być nie tak. acha, nie wiem czy to ważne, jest to 2.5l benzyna w automacie. Proszę o jakieś porady, bo już naprawdę nie wiem co może być nie tak. Z góry dzięki za każdą pomoc. Dodam jeszcze że auto stało całą zimę pod wiatą, nie odpalane, czasami podładowywałem aku. przed zimą było ok
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki rocznik i jakie zegary?
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z dużym czy małym wyświetlaczem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wykręć licznik, odepnij wtyczki. W czarnej wtyczce sprawdź przy włączonym zapłonie piny 20,21,22 ma tam być +12v,

Na pinie 1 i 16 ma być masa.

Opublikowano

jeszcze dzisiaj spróbuję to zrobić, i napiszę co i jak

zegary, zegarami, ale pojawił się nowy problem, i zeszły na drugi plan, odpalalem auto i zapaliło na 10 sekund i zgasł, kręci rozrusznikiem jak głupi, ale nie odpala, myślałem że brak paliwa, bo przecież nie pokazywał stanu paliwa... , przywiozlem paliwo i dalej nie pali ,po południu sprawdzę czy podaje paliwo, sprawdzę świece, jak sprawdzić czy coś odcina zapłon? alarm oczywiście wyłączony, jest tam jakaś blokada zapłonu? imobilajzer czy coś innego?