Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako nowicjusz w świecie bmw chciałbym zapytać użytkowników X1 o stosowanie bądź nie stosowanie w/w produktu. Znalazłem na internecie dodatek do diesla (w moim przypadku 2.0 diesel, 143km) i chciałbym zapytać, czy jest sens kupować ów dodatek i wlewać go do baku. Zalety, wady, ktoś jest w stanie się wypowiedzieć?

https://allegro.pl/oferta/oe-bmw-diesel-additiv-dodatek-do-paliwa-100ml-9413030409

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, jako nowicjusz w świecie bmw chciałbym zapytać użytkowników X1 o stosowanie bądź nie stosowanie w/w produktu. Znalazłem na internecie dodatek do diesla (w moim przypadku 2.0 diesel, 143km) i chciałbym zapytać, czy jest sens kupować ów dodatek i wlewać go do baku. Zalety, wady, ktoś jest w stanie się wypowiedzieć?

https://allegro.pl/oferta/oe-bmw-diesel-additiv-dodatek-do-paliwa-100ml-9413030409

witam

mi mechanik specjalizujący się w BMW radzi by do baku dolewać zwykły olej do dwusuwów 2t semisynthetic z 50ml na bak ropy ponieważ w polsce disel jest strasznie suchy i powoduje opiłkowainie pompy paliwa i fakt zaraz po zakupie bmw z przebiegiem 60000km po przekrojeniu filtra paliwa były opiłki!!!

Opublikowano

Można tak albo kupić dodatek Millersa albo Archoil które dodatkowo podnoszą liczbę cetanowaną diesla co powoduje lepszy samozapłon a zatem wydajniejsze spalanie. To renowowani producenci którzy robią bezpieczne produkty.

Butelka kosztuje około 80zl i wystarcza na 500l oleju napędowego więc rodzi się pytanie czy oszczędność +/- 5zl na baku jest warta eksperyntowania z olejem do dwusuwów