Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam szlachetne forum. Jestem totalnym świeżakiem. Zarówno jeśli chodzi o forum, jak i o posiadanie BMW. Właśnie kupiłem serię 1 (E87) z 2005 roku. Odstawiłem niezły numer i głęboko wierzę, że ktoś z obecnych tu osób będzie potrafił go rozwikłać, bo mnie załamka wzięła.

Auto kupiłem, żeby je sobie trochę podszykować, tu rysa, tam wgniotka itp. Akumulator słabo kręcił, więc pomyślałem, może jeszcze się go uratuje, jak go podładuję. I tu poszedłem na całość. Otworzyłem bagażnik, zdjąłem jedną klemy https://speedtest.vet/ https://vidmate.bid/ i paradnie zamknąłem klapę. Samochód jest cały zamknięty, wszystkie drzwi, maska i bagażnik. Szach mat na własne życzenie. Mam do niego tylko jeden kluczyk z pilotem, ale bez grotu, bo to wersja odpalana guzikiem. Niby jednych drzwiach jest zamek na kluczyk, ale ja go nie posiadam. Czy jest jakiś względnie bezinwazyjny sposób, żeby dostać się do bagażnika? Albo chociaż do samochodu? Chyba da się opuścić tylną kanapę, żeby się do bagażnika dostać.

Przejrzałem forum i znalazłem parę tematów o podobnej treści, ale w każdym auto było otwarte, więc można był kombinować z kablami i otwartą maską.

Z góry dziękuję za odpowiedź i jakąkolwiek pomoc.

Edytowane przez Shino
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po pierwsze to obejrzyj kluczyk. Masz na nim taki przycisk który uwalnia grot. Wyciąga się go od góry, przy uszku od breloczka.

Akumulator możesz podpiąć do auta od spodu. Jak położycz się od tyłu, to za taką plastikową wanną, czyli miejscem na akumulator znajdziesz sruby dwie, które trzymają grube kable. Tu pofłączzasz plus. Masę gdzieś do gołej blachy auta.

Opublikowano
Aż tak chyba nie trzeba kombinować, jak już wyjmie grot i otworzy mechanicznie drzwi to i maskę a tam ma wyprowadzony plus z prawej strony podszybia a przy błotniku bolec minus. Podepnie aku i otwiera resztę. Lub otwierając przednie dni otwiera tył kładzie oparcie tylne a w klapie jest cięgienko do otwierania klapy bagażnika.