Skocz do zawartości

330i Tanzanite z pełnym shadowline

Tomkam1980

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

jestem nowym użytkownikiem pierwszego w życiu BMW. Do tej pory fordy, mazdy, ostatnio Mercedes GLC Coupe.

Konfigurowałem w październiku całkowicie pod siebie, bez żadnych kompromisów. Silnik pośredni, na 340 za mały budżet i tym samym słabsze wyposażenie, stąd wybór padł na 330i.

Pierwsze wrażenia super, zaliczone 1500 km, od początku lutego. Nałożona powłoka oraz folia na masce i innych wrażliwych elementach.

Poniżej spis wyposażenia dodatkowego:

- model M Sport

- koła 19 double spoke 791 z run flat (zimowe 18 na zdjęciach)

- lusterka zew. czarne

- vernasca black z niebieskim obszyciem

- aluminium mesheffect

- pakiet first class

- pakiet biznes class

- pakiet ogrzewanie plus (postojowe jest super)

- pakiet connected drive plus

- pakiet innowacji

- pakiet aerodynamiczny

- obramowania M shadowline czarne

- shadowlane o roszerzonym zakresie

- deska pokryta sensatec

- zawieszenie adaptacyjne

- systemy asystujące professional

- reflektory laserowe shadowline

- ogrzewanie przednich i tylnych foteli

- Harman Kardon

- przyciemniane i akustyczne szyby

- dostęp komfortowy

Witajcie,

jestem nowym użytkownikiem pierwszego w życiu BMW. Do tej pory fordy, mazdy, ostatnio Mercedes GLC Coupe.

Konfigurowałem w październiku całkowicie pod siebie, bez żadnych kompromisów. Silnik pośredni, na 340 za mały budżet i tym samym słabsze wyposażenie, stąd wybór padł na 330i.

Pierwsze wrażenia super, zaliczone 1500 km, od początku lutego. Nałożona powłoka oraz folia na masce i innych wrażliwych elementach.

Ciekawe reakcje na drogach, parę razy Janosik informował mnie o nieoznakowanych, a to chyba chodziło o mnie.

Poniżej spis wyposażenia dodatkowego:

- model M Sport

- koła 19 double spoke 791 z run flat (zimowe 18 na zdjęciach)

- lusterka zew. czarne

- vernasca black z niebieskim obszyciem

- aluminium mesheffect

- pakiet first class

- pakiet biznes class

- pakiet ogrzewanie plus (postojowe jest super)

- pakiet connected drive plus

- pakiet innowacji

- pakiet aerodynamiczny

- obramowania M shadowline czarne

- shadowlane o roszerzonym zakresie

- deska pokryta sensatec

- zawieszenie adaptacyjne

- systemy asystujące professional

- reflektory laserowe shadowline

- ogrzewanie przednich i tylnych foteli

- Harman Kardon

- przyciemniane i akustyczne szyby

- dostęp komfortowy

[IMG-20210213-151545.jpg

IMG-20210213-151608.jpg

IMG-20210213-134244.jpg

IMG-20210213-145412.jpg

IMG-20210213-145506.jpg

IMG-20210213-145527.jpg][/url]

Piękny kolor, zrób foto w świetle dziennym bo tutaj w studiu tanzanite dużo traci.

Ok, dzisiaj myłem ale nie mam zdjęcia. Potwierdzam jednak, że w słońcu ten kolor to petarda. Miałem cały czas wątpliwości czy jednak nie powinienem wybrać dravit Grey, bo jak go odbierałem w mroźny i zaśnieżony dzień do kolor nie prezentował się dobrze. Po dzisiejszym słonecznym dniu nie żałuję wyboru.

• Zasłużeni forumowicze

Szerokości życzę!!

Czemu brak sport dyfra?

Kolor fajny, lecz dla mnie za ciemny, stoi w garażu obok czwórka w tym kolorze i po detalingu w słońcu wygląda bardzo ładnie, w innym świetle jest taki "zwykły" a koszt 9k

Z drugiej strony kolor indv to 23k :mad2:

Czekam na więcej fot w letnim setupie

male-bmw-2.png

Dzięki, jak założę letnie lacie to zamieszczę foty w słońcu. Na sport dyf nie zdecydowałem się bo do końca nie byłem przekonamy do przydatności, w szczególności jak mam xdrive. To moje pierwsze BMW, więc może w przyszłości naprawię ten błąd :))).

• Zasłużeni forumowicze
Dzięki, jak założę letnie lacie to zamieszczę foty w słońcu. Na sport dyf nie zdecydowałem się bo do końca nie byłem przekonamy do przydatności, w szczególności jak mam xdrive. To moje pierwsze BMW, więc może w przyszłości naprawię ten błąd :))).

Aaaa przy x drive chyba nie ma nawet?

Rzeczywiście nie ma sensu przy xie

male-bmw-2.png

• Zasłużeni forumowicze

Piękny jest ten kolor. Czarne dodatki dopełniają całości.

Zaglądając do wnętrza, tym razem więcej czarnego, uzupełnione niebieską nitką.

Gratki, niech dobrze służy.

Benzyna zamiast krwi...

Piękny jest ten kolor. Czarne dodatki dopełniają całości.

Zaglądając do wnętrza, tym razem więcej czarnego, uzupełnione niebieską nitką.

Gratki, niech dobrze służy.

Dzięki, wybrałem czarny bo jednak praktyczniejszy niż biały, który uwielbiam, ale trudne w utrzymaniu. Po drugie w konfiguracji te białe mi się nie podobały do końca, w maździe miałem ładniejszą biel. Bardzo podobała mi się koniakowa skóra, ale nie byłem pewny czy by pasowało do tego koloru, bardziej ją widzę do gravita. Niebieska nitka nawiązuje do koloru wózka.

Gratulacje piękne auto :)

Widzę, że wybrałeś "Panel deski rozdzielczej pokryty skórą ekologiczną Sensatec", czy niebieskie szwy na desce rozdzielczej idą z automatu w przypadku wyboru Vernasci z niebieskim obszyciem, czy musiałeś o to wnioskować? Pytam, ponieważ też planuję wybrać ten zestaw. Przy okazji czy jesteś zadowolony z wyboru skóry? Czy widzisz obecnie jakieś wady tego wyboru?

Użytkuję auto miesiąc, narazie ok, ale zbyt krótko aby ocenić. Dostałem niebieską nitkę na desce z automatu, nie miałem takiego życzenia i powiem, że pozytywnie mnie zaskoczyło.

Dopytaj przy zamawianiu czy tak jest zawsze.

Wybrałem tą, bo w salonie porównałem sobie ją z tą droższą. Aż takiej różnicy wizualno-dotykowej nie zauważyłem, aby tyle dopłacać. Prawdę powiedziawszy obie skóry oraz wypełnienie deski są słabsze niż mam w MB GLC.

Gratulacje piękne auto :)

Widzę, że wybrałeś "Panel deski rozdzielczej pokryty skórą ekologiczną Sensatec", czy niebieskie szwy na desce rozdzielczej idą z automatu w przypadku wyboru Vernasci z niebieskim obszyciem, czy musiałeś o to wnioskować? Pytam, ponieważ też planuję wybrać ten zestaw. Przy okazji czy jesteś zadowolony z wyboru skóry? Czy widzisz obecnie jakieś wady tego wyboru?

Wybierając skore sensatec nIebieska nitka jest wtedy gdy wybierzesz tapicerkę skórzana .

Przy alcantarze jest biała nić.

89fd7c4724419b3am.jpg