Skocz do zawartości

Rozrusznik e39 528

MrSiekacz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Beż tych nasadek na wtryskiwacze możesz śmiało jeździć, dziś już tego nie stosują. Ta guma że zdjęcia to z pod obudowy filtra powietrza.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Jak masz obrobione lby to kup nasadke ktora zaciska sie na lbach i wbija sie w nie wraz z odkręcaniem coraz mocniej. Wpisz w google nasadka, do obrobionych srub to znajdziesz. To ci zostaje albo spawanie ew na bicie mniejszej nasadki 12 kątnej jesli 6 nie da rady nabić

Z racji tego, że jeszcze nic nie wyjąłem zrobiłem drugą próbe na krótko. Zetknąłem plusa z rozrusznika z tym mniejszym kabelkiem, raz dolnym, raz górnym. Zero reakcji. Jedyne co słysze to to, że jakiś słaby nawiew na chwile przestaje wiać, a rozrusznik nie daje oznaków życia. Co to według Was oznacza? Może tak być przez to, że styki troche zaśniedziałe? Czy raczej rozrusznik już kaput ?

• Zasłużeni forumowicze

No u mnie w e61 dokładnie tak przy padniętym rozruszniku było. Wszystko normalnie, wciskam start - nawiew się wyłącza, robi klik i nic więcej.

Możesz jeszcze kijem go walnąć, ja mu kilka razy przyłożyłem to jeszcze pół obrotu zrobił.

Kupiłem używkę, na krótko działa, jak znajde czas to podmienie i mam nadzieje, że ożyje.

Orientuje się ktoś czy będzie różnica jakaś duża jak dyfer zamiast 2.93 włoże 3.07? Bo niby i ten i ten chyba idzie do 2.8? Ale czy rożnica jakaś duża?

• Zasłużeni forumowicze
Jak masz automat to z innym dyfrem będą kłopoty. Większy współczynnik to krótszy dyfer czyli lepiej przyspiesza, ale mniejsza V max. Pod warunkiem, że w ogóle pasuje gabarytami.

• Zasłużeni forumowicze
Jak nie siedzi do końca to będzie zasysać, sam się namęczyłem z tym dzaidostwem u siebie. Ale mam tipa - zwilż oring płynem do mycia naczyń z wodą - pójdzie dużo łatwiej.

• Zasłużeni forumowicze

Znalazłem tylko przełożenia 5-biegu do 525i polifta:

3.38:1 - automat

3.23:1 - manual

Dużej różnicy nie ma więc dyfer też nie powinien się różnić zbytnio. W 520i przedlifcie wiem na pewno, że dyfer był krótszy niż 528.

Dobra dorwałem dyfer, wydaje się być sprawny tylko, że typ obciął półosie i teraz jak to odkręcić jak każda strona sie obraca? -.-

Dwa pytania mam odnośnie auta jeszcze..

Co może być jeśli podczas redukcji biegu występują drgania?

I co należy wymienić jak drążek zmiany biegów na wbitym biegu lata na boki jakby na luzie był?

• Zasłużeni forumowicze

Dospawaj w poprzek obciętej półośki jakąś breszkę i będzie za co przytrzymać.

Ale co znaczy, że podczas redukcji masz drgania ? Jak wciśniesz sprzęgło ?

Jak lewarek lata na boki to trzeba wymienić taki zestaw pinów w skrzyni. Oczywiście trzeba zwalić skrzynię :mrgreen:

600058_x800.webp