Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Macie jakiś sprawdzony sposób na wyczyszczenie wyświetlacza w BMW X3 F25? Próbowałem różnego rodzaju płynów do szyb ale niestety bezskutecznie..

Wy-wietlacz.jpg

Pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

To porysowana powłoka zapobiegająca odblaskom/refleksom światła.

Ja zdemontowałem wyświetlacz, usunąłem całkowicie tę powłokę (już nie pamietam czym :wink: )

i próbowałem nakleić folię dociętą pod wymiar. Średnio mi się udało :twisted: więc ......

zostawiłem tak jak jest :mrgreen:

Zorba pozdrawia !!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba usunąć powłokę rozpuszczalnikiem i będzie ok.
Opublikowano

Miałem taki sam problem w swoim :)

Sprawę rozwiązała pasta polerska K2 i mikrofibra. 20-30 min żmudnego ale delikatnego polerowania i wyświetlacz znów nie straszy.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Mam pytanie.

Po usunięciu powłoki z ekranu wyświetlacza i naklejeniu warstwy folii ochronnej, wyświetlacz się nie świeci. Ciemny ekran, radio i odtwarzacz płyt Cd działa. Wyświetlacz nie wyświetla także obrazu z kamery cofania. Czy może być to bezpiecznik ?

Jakieś rady. :mad2:

Opublikowano
Wymontowałem panel z start/stop z kratkami i odkręciłem dwa wkręty mocujące wyświetlacz. Podłączyłem używkę i działa. Więc jednak padł wyświetlacz. Stary po uruchomieniu silnika po nocy w garażu świecił może minutę i czarny ekran. Potem, po kolejnym razie świecił już tylko kilka sekund.
Opublikowano

Dziękuję za wskazówki i przesłany link :)

demontujesz panel z kratkami went + 2 śruby i wtyczka

- tylko popatrz na to co dotyczy demontażu wyświetlacza

można się bawić w zdjęcie ramki - ja tak robiłem w F10 - teraz będę to robił tak samo w F25