Skocz do zawartości

F10 Pre LCI ICM + ACC - pomoc w doborze

kubaj123

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam problem, jako, że u siebie w GT udało mi się doposażyć w ACC gdzie sprawa doboru ICM po katalogu była dośc prosta.

Teraz mam problem z F10 Pre LCI 12.2010.

na bmw store nie wyskakuje mi ICM z obsługą ACC, jedyna różnica to zwykły lub katywne sterowanie natomiast na bimmercat jakoś też nie jest to jednoznacznie opisane...

Wiem, że jest tam (chyba) ICM 1 generacji czyli ten taki duży albo się myle i jest tam ten mały ICM jak w GT czyli 2 generacja.

Pytanie1: Czy byłby w stanie ktoś pomóc w doborze ICM pod F10 C522691 odpowiedni ICM?

Pytanie2: Zmieniał ktoś z was ICM 1 gen. na ICM 2 gen?

Pytanie3: ICM 1gen. z ACC wystepuje z F01, może od F01?

Cześć,

Mam problem, jako, że u siebie w GT udało mi się doposażyć w ACC gdzie sprawa doboru ICM po katalogu była dośc prosta.

Teraz mam problem z F10 Pre LCI 12.2010.

na bmw store nie wyskakuje mi ICM z obsługą ACC, jedyna różnica to zwykły lub katywne sterowanie natomiast na bimmercat jakoś też nie jest to jednoznacznie opisane...

Wiem, że jest tam (chyba) ICM 1 generacji czyli ten taki duży albo się myle i jest tam ten mały ICM jak w GT czyli 2 generacja.

Pytanie1: Czy byłby w stanie ktoś pomóc w doborze ICM pod F10 C522691 odpowiedni ICM?

Pytanie2: Zmieniał ktoś z was ICM 1 gen. na ICM 2 gen?

Pytanie3: ICM 1gen. z ACC wystepuje z F01, może od F01?

Pyt2: na amerykańskim forum ktos zmieniał, ale chyba chciał KAFAS2 i zmiana ICM była chyba koniecznością. Ale zmieniał większą liczbę modułów.

pyt3: zrób sobie w Esys symulacje, które sterowniki potrzebują wymiany. Dodaj do VO ACC. Potem wygeneruj TAL i jeżeli masz zły ICM (i DSC) to się tam wyświetli że musisz zmienić HWEL.

Pyt1:

bmwstore pokazuje, że masz (powinieneś mieć) ten gen2:

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/34_2042-agr-hydr-dscsterownikmocowanie/vC522691

zobacz zdjęcie:

eab933444906b209640f408f7e53

ale biorądc pod uwagę rocznik to mi coś nie pasuje... pozatym V6.4... W LCI wymieniałem z v3.4 na 5.4

Myślę że coś jest nie tak i powinieneś patrzeć na stronę:

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/34_2042-agr-hydr-dscsterownikmocowanie/i52152/sN#part08

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/6857316-sterownik-icm/i52152/sN

Chyba najlepiej dobrać się tam i zobaczyć. Chyba powinno się dać (nie mam pewności) odkręcić śrubę z tyłu podłokietnika (od nawiewiu i lekko unieść wszystko). Albo szukaj po HWEL z esys.

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination

Na BMW store wyglada to tak jakby przed 09.11 nie było ACC w ofercie.

Po numerach też wychodzi jakby był to 2gen ale z drugiej strony TIS mówi i pokazuje na 1gen. Nic tutaj widzę, że nie jest jasne w sprawie 12.10

Spróbuje jeszcze z ASO wyciągnąć informacje dokładnie jaki numer sterownika tutaj siedzi.

Jak ogarniasz ESYS to wygeneruj TAL i zobacz czy jeszcze czegoś brakuje

Tutaj masz auto z 2009, i jest ACC:

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/34_2042-agr-hydr-dscsterownikmocowanie/i52586/kL/sN/r2009/m01

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination

• Zasłużeni forumowicze
Na BMW store wyglada to tak jakby przed 09.11 nie było ACC w ofercie.

Po numerach też wychodzi jakby był to 2gen ale z drugiej strony TIS mówi i pokazuje na 1gen. Nic tutaj widzę, że nie jest jasne w sprawie 12.10

Spróbuje jeszcze z ASO wyciągnąć informacje dokładnie jaki numer sterownika tutaj siedzi.

Był ACC ale działał na tej zasadzie co w E60.

Nie bylo tego prostokątnego po prawie środku zderzaka tylko kula + dwa radary na belce.