Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie. Z tego co się orientuję w naszych autach są trzy rodzaje zawieszenia standard/sport/m-sport posiadam te drugie a z racji tego że do wymiany mam amory chciałem się przesiąść na zawias standardowy. Teraz zaczynają sie schody bo rodzajów amorów o ile chyba jest 3 czyli spoko to sprężyn miliony (mowa o ori sachs i tylko przód) sprężyny mają różną długość i grubość drutu. Domyślam się, że jest ich tak wiele z racji DD auta z i bez mają pewnie inne wiec jest pewnie 6 rodzai sprężyn. Ja konkretnie potrzebował bym amorki przód i sprężyny do tego autko e61 530d z DD.

Z góry dzięki za pomoc i opinie co do różnicy w komforcie jeżeli ktoś robił taką konwersję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja bym zrobił sprężyny - 30 i amory eichbach b12

Na spezynach masz kropki, po nich dojdziesz na str. Sachs w katalogu które sprężyny potrzebujesz

Jeśli to nie pomoże to pisz do kolegi Maćka i dobierze ci sprężyny bo kalkulator nie jest już oficjalnie dostępny

https://www.bmw-klub.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=45715

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!