Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem jest taki że nie świeci postojówka w klapie. Znalazłem uszkodzony przewód i polutowałem a dalej nie świeci. Dowiedziałem że że prawdopodobnie FRM naliczył ileś tam zwarć i teraz nie puszcza prądu na tą żarówkę, no i rzeczywiście plusa tam nie ma.

Pytanie... Ma ktoś odpowiednie oprogramowanie i chwilę wolnego czasu żeby to ogarnąć? Chodzi o to żeby zresetować ten licznik zwarć. Najlepiej w kujawsko-pomorskim. Oczywiście nie z free

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zainstaluj INPA i orogram z tego pakietu TOOL32 powinno pójść lub programem na telefon bimmer-tool w wersji płatnej EXPERT też masz możliwość RESETU. Jak sam nie chcesz się bawić to każdy zakład ogarniający BMW powinien dać radę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zainstaluj INPA i orogram z tego pakietu TOOL32 powinno pójść lub programem na telefon bimmer-tool w wersji płatnej EXPERT też masz możliwość RESETU. Jak sam nie chcesz się bawić to każdy zakład ogarniający BMW powinien dać radę.

Z tym "powinien dać radę" to jednak nie jest takie oczywiste ;)

Mając kabel USB - KDCAN i laptopa z dostępem do internetu, resztę można ogarnąć zdalnie. Włącznie z instalacją inpy czy nawet isty. Robiłem to wielokrotnie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobra będę próbował. Dzięki

Jak już pisałem. Jak masz kabel to niejeden jest wstanie pomóc Ci zdalnie jakbyś nie dał rady