Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowym posiadaczem bmw e61 535d LCI rok 2008. wersja INDIVIDUAL a wiec bardzo bogata. Dlugo szukalem takiego samochodu az mysle ze sie udalo. Mam ja stosunkowo krotko zaledwie pare tyg i przez ten czas doprowadzam auto to nalezytego stanu poniewaz wymagało troche nakladu pracy. Jak sie mozna spodziewac najwieksza bolączka auta jest jego poprzedni wlasciciel i tak tez bylo w tym przypadku jednak wiedzialem o tym. Auto kupilem od mlodego siura ktoremu na wszystko daja pewnie rodzicie wiec po co dbac o cos jak tata kupi drugie. Ale mniejsza o to. Dzieki zaprzyjaznionemu lakiernikowi auto wizualnie jest juz ok, wymagalo polerek kilku rysek, dzieki zaufanemu mechanikowi silnik chodzi jak nowy z fabryki. Zostaly do ogarniecia kwestie elektryki i tutaj prosilbym o pomoc, po podlaczeniu auto do Texy wyskakuja mi takie o to komunikaty:

- E544 linia K-CAN kompletnie nie wiem o co tu moze chodzic

- E584 uszkodzony kabel K-CAN

- E784 o ile dobrze wiem jest to cos z WEBASTO jednak wydaje mi sie ze pracuje normalnie

- 93C9 (B2381) problem z lusterkiem kierowcy w ktorym tak jakby wcale nie ma zasilania, pasazera dziala normalnie

- 5D0E aktywny tempomat, tez cos mu nie pasuje gdyz nie dziala

- D17C podobnie chyba cos z tempomatem

Dziwna sytuacja jest tez z NIVO poniewaz sterowane poprzez komputer dziala jak nalezy jednak samo z siebie nie chce wcale sie poziomowac. Pojawiajacy sie blad informowal o czujniku z lewej strony, zostal on wymieniony jednak to nie pomoglo. Sprawdzona zostala instalacja i wszystko wyglada rowniez dobrze, zasilanie dochodzi do modulu jednak widac ze mial on juz swoja przeszlosc a dokladnie ktos w nim grzebal bo widac ze byl otwierany.

Jezeli ktos jest w stanie mi pomoc z tymi bledami bede bardzo wdzieczny, z gory dzieki i POZDRAWIAM!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na początek kup sobie kabel k+dcan i zainstaluj inpa a następnie zczytaj błędy. Dobry opis błędu jest dużo warty :wink:

Nivo może jest tylko w trybie transportowym. Zaczął bym od wyłączenia trybu, naładowaniu baterii skasowaniu błędów i z czytania od nowa

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Witam, na dniach powinienem miec juz inpe z kablem. Co do nivo, bylo to juz sprawdzane i oszczędzanie energii i tryb transportowy. Nie podoba mi sie sterownik od nivo bo wyglada na otwierany a sprawdzilem zasilanie i rowniez jest wiec moze to jego wina. Wymienie i zobaczymy. A co do innych bledow, moze ktos juz to przerabial i sie podzieli doswiadczeniem