Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jako ze 2 amory w mojej e91 mialem wylane zakupiłem nowy komplet do zawieszenia M oraz sprężyny, zestaw Sachs. Problem w tym ze tył wyglada ok ale przód to koza :/

Jak dzisiaj odebrałem auto to się przeraziłem, zrobiłem dzisiaj 100km i dalej przód jest wysoko, czy tak już zostanie ??? Mechanika mam ogarniętego ale wiadomo mógł coś złe złożyć

IMG-1346.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No jest zla. Jakiej odpowiedzi oczekujesz? Moze jest do 3.0d m pakiet. Mialem tak kiedys, dobrane do 2.0 a stala jak koza, nigdy nie opadla.
Opublikowano
No jest zla. Jakiej odpowiedzi oczekujesz? Moze jest do 3.0d m pakiet. Mialem tak kiedys, dobrane do 2.0 a stala jak koza, nigdy nie opadla.

Wszystko się wyjaśniło, złe numery dobrałem, do 2007.02 szły numery 311407 311408 a a od lutego 2007 311405 i 311406 ja mam auto styczeń 2007

A sprężyny są dobrze dobrane

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To dobrze czy zle dobrane?

Opublikowano

To dobrze czy zle dobrane?

Sprężyny są dobrze dobrane natomiast była pomyłka w amorach nie z mojej winy, wyżej napisałem jakie powinny być numery

Opublikowano (edytowane)
Z tymi sprężynami to jest niemałe zamieszanie. Mimo że mam automat to najnowsze etk bmw (dla wersji automat i dla s704a) pokazywalo sprezyny, ktore sachs w opisie miał pod manuala :mad2: Oczywiście je kupiłem, coś czuję że gdybym wziął sachsy pod automat to auto by stało jeszcze wyżej. Edytowane przez clu clu
Opublikowano
Z tymi sprężynami to jest niemałe zamieszanie. Mimo że mam automat to najnowsze etk bmw (dla wersji automat i dla s704a) pokazywalo sprezyny, ktore saschs w opisie miał pod manuala :mad2: Oczywiście je kupiłem, coś czuję że gdybym wziął saschy pod automat to auto by stało jeszcze wyżej.

Jaki numer sprężyn masz ?

Opublikowano
Przód Sachs 993 255 (OE 31336767376)

Tył Sachs 994 475 (OE 33536767345)

Ja mam 993257 i 994486 tylko ze ty masz lci wiec inne sprężyny, najlepsze ze w Real one i etk pokazuje sprężynę na rysunku i nie ma żadnych numerów części

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od kiedy amor ustala wysokosc auta? Masz ruch przodem auta czy stoi na sztywno?
Opublikowano
Od kiedy amor ustala wysokosc auta? Masz ruch przodem auta czy stoi na sztywno?

Hmm bez problemu przejeżdżam przez próg zwalniający nie muszę zwalniać jak w poprzedniej e90 z zawiasem m czyli jest ruch

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli masz zle sprezyny i zakonczmy ten temat, za dlugo sie ciagnie.