Skocz do zawartości

E39 525D ciezko pali na zimnym

Tonder

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

Pompa w baku podaje do pompy progowej, ale działa również na zasadzie rurki Venturiego i przelewa między komorami.

Auto z 2002 roku i masz pod maską okrągłe złącze ?

Pompa w baku podaje do pompy progowej, ale działa również na zasadzie rurki Venturiego i przelewa między komorami.

Nie wiem nie patrzyłem. Rok fakt 2002.

To w jednych rocznikach były a w innych nie?

Nie wiem nie patrzyłem. Rok fakt 2002.

To w jednych rocznikach były a w innych nie?

W sumie oglądałem raz filmik jak skasować inspekcje oleju i było że przyciskiem przy zegarach a w wersji przedlift mostkowaniem gniazda diagnostycznego pod maską. Możliwe więc że tego gniazda nie mam. Dzisiaj zobaczę

Polift ma tylko gniazdo w schowku po lewej stronie kierownicy.

Dokładnie. Dzisiaj sprawdziłem. Pod kierą jest a tą z silnika chyba zgubiłem :lol:

Tak na serio. To ten interfejs powinien działać...

https://allegro.pl/oferta/polski-interfejs-inpa-2kl-dla-bmw-e39-e46-e60-e90-8319651833

Kabel zaprogramować ? Pierwsze słyszę...

Funkcja przełącznika jest opisana w aukcji.

Chodzi mi o ustawienie , konfigurację kabla pod dane wejście USB. Trzeba? Czy poprostu podepne kabel włączę program i działa. ? .

Bo takie coś jeszcze znalazłem.

. Ustawienie poprawnego portu COM

INPA i DIS działają jedynie na porcie COM1. Aby sprawdzić i w razie potrzeby zmienić port naszego nowo zainstalowanego interfejsu postępujemy następująco:

klikamy prawym przyciskiem myszy na Mój komputer > Zarządzaj;

z menu po lewej stronie wybieramy Menadżer urządzeń;

na liście w prawym oknie odszukujemy Porty (COM i LPT), klikamy na niego. Na liście, która się rozwinęła odszukujemy port z naszym nowo zainstalowanym urządzeniem. Klikamy na nim prawym przyciskiem myszy i wybieramy Właściwości;

w oknie, które pojawi się przechodzimy do zakładki Ustawienia portów > Zaawansowane;

tu ustawiamy następujące wartości: Numer portu COM: COM1, Odbiór Bajty: 1024, Transmisja Bajty: 1024, Czas opóźnienia: 1;

zapisujemy ustawienia i restartujemy komputer;

Jeżeli wszystko zostało zrobione poprawnie powinniśmy mieć już możliwość połączenia się z naszym autem. W tym celu w pierwszej kolejności podłączamy interfejs diagnostyczny do gniazda OBD w naszym aucie. Następnie drugi koniec wpinamy do gniazda USB w komputerze i przekręcamy kluczyk stacyjki na pozycję 1 (zapłon). Uruchamiamy przykładowo program INPA.

błąd instalacji czy coś wyskakuje

Za mało szczegółów. Z takim problemem nikt nie pomoże. Pokaż zrzut ekranu.

Dopiero teraz też na to wpadłem. To pod wieczór. Mój laptop wiekowy, zanim odpali zdążę zjeść obiad i iść z córką na plac zabaw.

Dobra na razie daje spokój. Potrzebuje nowego laptopa. Ten nie ogarnia. Także na razie pas. Poza tym właśnie zaczynam urlop. Bmka aż się rwie do wyjazdu i będzie chodziła. Innym razem będę diagnozował. Póki ci pompa chodzi ciągiem ok 50sek. Myślę że tak ma być inni mają podobnie. Ale i tak i tak to kiedyś sprawdzę. Muszę jeszcze dojść do ładu z elektyką.

• 1 miesiąc temu...