Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z rozmowy telefonicznej dowiedziałem się, że Grupa Zdunek odkupiła to auto od firmy lisingowej, więc oferta 1 i 2 to może być ta sama firma.
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano
Weź numer rejestracyjny to Cepik może pomoże.
Opublikowano

Z pierwszego ogłoszenia po lesingu:

I rejestracji: 2016-11-15 Nr.rejestracyjny: WI754FJ ale nie wiem czemu CEPIK mi wywala błąd.

• Moderatorzy
Opublikowano
Działa ale nic nie widać, do dziś nikt nie zgłosił zbycia pojazdu.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Poproś jeszcze o szczegóły serwisów.
Opublikowano
Dostałem raport w PDF, czy mogę go podlinkować tutaj nie łamiąc jakiś przepisów? Czy lepiej wysłać wam na priv, żebyście mogli mi doradzić, czy jest ok.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Spójrz na te czerwone ikony i wartości kilometrów o jakie przekroczono serwis...
Opublikowano
Wydaję mi się, że najgorzej wypadają te przeciągnięcia wymiany oleju. Czy ludzie aż tak są ograniczeni umysłowo, że nie potrafią podjechać na wymianę wcześniej zamiast później?
  • Moderatorzy
Opublikowano
Mają to gdzieś, mała rata, duży wykup więc zaraz po leasingu jest zwracany.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raport:

www_1drv.ms/b/s!AoML9vegJvpWzifCHnjK09Ubg87f?e=ayeEBT

j5A3q39.jpg

NxU8Yyg.jpg

z3Iof3N.jpg

3rjrwg9.jpg

I7Linhh.jpg

6NsjZO3.jpg

uLCo8Jq.jpg

Przecież tu praktycznie ma nie historii serwisowej.

@Bobwoj - będę szczery... :mad2: - za co z góry przepraszam. :)

Powiedz mi..., przecież ta sztuka, to zwyczajny, bezwzględnie eksploatowany najemnik... :oops:

Nie dość, że zaniedbywana serwisowo, to jeszcze strzelona. :duh:

Uważasz, że nie ma na naszym rynku ciekawszego iksa trzeciego? :nienie:

Przecież nawet jak znajomym podczas oglądania powiesz, że to salonowa dziewica, to i tak w końcu to będziesz chciał sprzedać... :oops:

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano
Jak do tej pory nic lepszego z tym wyposażeniem w tym przedziale cenowym nie znalazłem. Na pewno nie kupię auta od handlarza.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Przecież chcesz kupić od handlarza...
Opublikowano
Ale takiego co się zwie dilerem mającym autoryzację na sprzedaż nowych aut w tym wypadku BMW, który ma swój stały adres, nie jest jednoosobową firmą i ma renomę do stracenia. Który musi w świetle prawa dać dwa lata rękojmi i w razie kłopotów nie trzeba będzie go szukać. Chyba łatwo dostrzec różnicę.
Opublikowano

I liczysz na to że dealer to tylko prawdę powie a auta na placu to same perełki ??

Kiedyś dla byłej szukałem auta i pojechaliśmy do Hondy bo jej się jedno auto spodobało, auta oczywiście według zapewnień idealne perełki, sprawdzone, itd. zacząłem oglądać to wybrane, no ładne z zew, w środku jeszcze czuć spreje do kopitu :) otwieram bagażnik oglądam a tam cały tył wspawany od innej sztuki bo komuś się zachciało zaparkować w tyle tego auta, spawy takie że nawet laik rozpozna że coś jest nie tego, więc z tym auto od dealera to pewniak to taka opowieść jak o Yetii które niby jest ale nikt go nie widział.

Opublikowano

Zgadzam się, że z pewniakami ciężko. Znam jednak przypadki, że diler po roku od sprzedaży naprawiał wtryski w używanym aucie, które wcześniej wziął w rozliczeniu a następnie sprzedał. Słyszałeś, żeby handlowiec Janusz sprzedający igły z Niemiec coś takiego zrobił?

Dlatego musimy sobie pomagać i próbować jak najwięcej dowiedzieć się o aucie przed zakupem. Jednak znając siebie jak się naoglądam takich okazji to w końcu pójdę do salonu i kupię nową Toyotę i będę miał święty spokój tak jak do tej pory. Obecną mam 10 lat i odpukać zero awarii.

• Moderatorzy
Opublikowano
Ale takiego co się zwie dilerem mającym autoryzację na sprzedaż nowych aut w tym wypadku BMW, który ma swój stały adres, nie jest jednoosobową firmą i ma renomę do stracenia. Który musi w świetle prawa dać dwa lata rękojmi i w razie kłopotów nie trzeba będzie go szukać. Chyba łatwo dostrzec różnicę.

Niestety jak każdy autohandel zajmują się skupem aut. Handlarz jak każdy inny.

Oczywiście nie tyczy to aut nowych i z programu PS.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Żartujesz?

Normalnie mam wrażenie, że może tam pracujesz, albo reklamujesz...

Bo ja w tym przypadku nie widzę istotnej różnicy w stosunku do zwykłego handlarza.

Już pisałem wcześniej - ale powtórzę - jeśli ktoś umieszcza w ogłoszeniu taką regułkę jak w ogłoszeniu Zdunka z Gdańska:

Cytat:

„Niniejsze ogłoszenie jest wyłącznie informacją handlową i nie stanowi oferty w myśl art. 66, § 1. Kodeksu Cywilnego. Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia.”

Koniec cytatu.

Na wyjątkową transparentność raczej nie licz.

Będzie problem, możesz z nim zostać sam.

PS. Dodatkowe pytanie: zapytaj o NIP firmy który wystawi fakturę na to BMW.

BTW.

A teraz konkret o Zdunku.

Około dwa lata temu mojej żony kuzyn kupił właśnie w ASO Zdunek w Gdańsku używanego Renault Scenic 1.6 benzyna 110KM (najmniej kłopotliwa wersja).

Sprzedaje ASO, auto z polskiego salonu, mały przebieg, zadbane, pierwsza ręka, po gdańskim Profesorze - to akurat była prawda.

Cud, miód i malina... :norty:

ALE...

Ale podczas transakcji zakupowej zapomnieli wspomnieć, że auto miało 4 szkody na +/- 24.000 zł, a niektóre miejsca były tak zaszpachlowane, ze miernik ze skalą do 2mm nie mierzył grubości powłoki.

A wiesz kto to odkrył?

Odkrył to następny kupujący, który chciał od owego kuzyna mojej żony to auto odkupić.

Także przepraszam, ale proszę Cię, nie pisz wyimaginowanych głupot.

Bo kupujemy konkretne auto, i skupmy się na wyborze i weryfikacji najciekawszej sztuki..., a nie na marzeniach o dobrej kawie i rozwijanych dywanach...

A już w szczególności jak chcesz brać finansowanie - czego nie wiem, ale tak podejrzewam.

Tyle ode mnie.

Amen.

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

Opublikowano

Nie pisz o doświadczeniach kuzyna, ciotki, wujka, szwagra, tylko o swoich. O takich już się sporo naczytałem w internecie, jak to kuzyn szwagra znajomego coś tam kupił i żałował. Jak wolisz kupować auto z rowu od Janusza co sprowadza igły z Niemiec z przekręconymi licznikami to twój wybór, ale nie obrażaj innych chcących kupować w salonie. Założyłem ten post, żeby uzyskać merytoryczne informację, a nie czytać infantylnych wypocin na temat picia kawy w salonie i rozwijanych dywanach.

Także przepraszam, ale proszę Cię, nie pisz wyimaginowanych głupot.

Co do wypowiedzi Kruka:

"Niestety jak każdy autohandel zajmują się skupem aut. Handlarz jak każdy inny.

Oczywiście nie tyczy to aut nowych i z programu PS."

Ten model należy do programu PS.

• Moderatorzy
Opublikowano

Raczej nie... w PS samochodu posiadają gwarancję od BMW. Nawet gdyby ta sztuka taką gwarancję miała to i tak nie obejmuje silnika gdyż olej wymieniano nawet 12tys,km po terminie.

To czy kupisz czy tez nie to Twoja sprawa, po prostu zadając pytanie na forum usłyszysz zdanie innych niekonieczne zbieżne z Twoim :) Chyba z tym się liczyłeś... ;)

Opublikowano

Oczywiście, że tak. Za każdą uprzejmą opinie dziękuje, parafrazując klasyka: ja po prostu nie lubię chamstwa :-). Można swoje zdanie napisać uprzejmie i miło, a nie na poziomie komentarzy z Onetu.

Wracając do tematu, pewnie go nie kupię gdyż jestem wymagający przy zakupie, jednak jak filtrowałem oferty na stronie BMW wybrałem opcję PS i takie też logo widnieje przy ofercie. Podczas rozmowy tel. z konsultantem ten potwierdził, że auto jest objęte programem PS. Więc sprawa jest do wyjaśnienia na miejscu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najbardziej obawiam się tych malowanych drzwi, dla mnie auto naprawiane blacharsko w Polsce to już w 90% dyskwalifikacja.

To akurat prosta sprawa.

Jak dostała po wierzchu - to pestka.

A jak pogięte słupki / progi / wnęki - to już gorzej...

Pisałeś, że obiecują, że dostała tylko delikatnie.

Więc to prosta sprawa - nawet motoryzacyjny laik przy odpowiednim posłużeniu się dobrym czujnikiem (np. z tzw. kulką) - sprawdzi to z łatwością, najlepiej porównując wyniki z drugą stroną auta.

3 minuty i temat masz rozpoznany.

Oczywiście mówię o sprawdzeniu słupków / progów / wnęk.

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany: