Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W menu masz obszerną instrukcję osługi z wyszukiwaniem na kilka sposobów

Opublikowano
1 godzinę temu, pikopiko napisał(a):

W menu masz obszerną instrukcję osługi z wyszukiwaniem na kilka sposobów

Dziękuję za informację. Mimo wielkiej wygody w aucie, chciałbym poczytać w domu, przy kawie... 🙂 No i, wydaje mi się, łatwiej jest "grzebać" w menu samochodu mając instrukcje wyświetloną na innym ekranie (tableta/telefonu).

Opublikowano

A próbowałeś ściągnąć aplikację na telefon „BMW Guide”? Tam jak wpiszesz VIN to instrukcja jest spersonalizowana i pokazuje tylko to co masz w wyposażeniu.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, bambaryla napisał(a):

A próbowałeś ściągnąć aplikację na telefon „BMW Guide”? Tam jak wpiszesz VIN to instrukcja jest spersonalizowana i pokazuje tylko to co masz w wyposażeniu.

Świetne rozwiązanie. Dziękuję bardzo 🙂

PS. Dzięki aplikacji można ściągnąć pdfa

Edytowane przez RobertP
  • 9 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pomału rozglądam się za zmianą auta. Obecnie X5 f15, jestem zadowolony, auto sprawuje się bardzo dobrze. Wstępnie myślałem rozglądać się za takim samym jak mam, ale z mniejszym przebiegiem. Ale lepsze jest wrogiem dobrego :classic_biggrin: doktoryzuję się zwykle długo przed wyborem, dlatego szukam dużo wcześniej

Rozglądając się za potencjalnym następcą natrafiłem na 6GT.

Moje wymagania to wysoki komfort w trasach, spalanie 10l  w trasie lub mniej, duży bagażnik, obowiązkowo nivo/pneumatyka z tyłu.
Bardzo mało jest o nim informacji, chcę więc zasięgnąć informacji od użytkowników.

1. Jakie są wymiary bagażnika? Zwykle wożę ze sobą sporo drogiego sprzętu w bagażniku. Dlatego zawsze wszystko musi być przykryte przez fabryczne rolety przed wścibskimi oczami. Kocyk to nie rozwiązanie, to raczej kokardka na prezencie (Belgia, Francja, Szwecja, Norwegia wokół Oslo itp). Pytam o wymiary bo w litry nie wierzę, jak przymierzałem się do f11 to z 440 litrowego bagażnika nie przełożyłem wszystkiego do ponad 500l - brakło miejsca. Teoretycznie F15 ma 650L, GT ma 610L. Ale na oko bagażnik w 6GT jest sporo wyższy/szerszy niż X5 F15. 

2. Jak jest ze spalaniem w wersji 30d przy prędkościach autostradowych (130-170). Czy może 40i nie będzie "smokiem z takimi prędkościami?
20d jakby było biturbo, tak jak mam f15 to pewnie bym bardzo mocno rozważał, jednak pojedyncze turbo wydaje mi się, że będzie za słabe (może tylko wrażenie?). Z dynamiki f15 jestem zadowolony pomimo 231KM/500Nm. 6GT 20d ma 190KM/400Nm.
40i boję się, że zaraz byłyby programy/wydechy itp i 400KM i nie byłoby niskiego spalania :classic_cool: może ktoś ma porobione i jednak nie ma co się bać?

3. Głośność - w x5 f15 wygłuszyłem nadkola i jest dobrze. Jak w 6GT? Jak sprawują się realnie szyby bez ramkowe? Zwłaszcza z prędkościami 160+

4. Jak z trwałością ogólną 6GT? Robię 50-70tyś rocznie, raczej jest dla mnie ważne by jeździło w miarę bezawaryjnie. X jest teraz super, 270 tyś przebiegu, kilka pierdół zmienione, koszt utrzymania/km śmiesznie niski. Która wersja silnikowa najlepsza względem koszty utrzymania/dynamika? Kusi b57  :classic_rolleyes:

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW