Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam... Proszę o pomoc... Mam problem z nawiewem.. a w sumie jego brak... Klapki słyszę że chodzą... Ale nawiew nie daje znaku życia... Wczoraj było jeszcze wszystko wporzsdku.... Odpaliłem rano auto przy -22 i ok.... Jakoś odpalił.. ale nie ma nawiewu.... Mógłby ktoś mi powiedzieć gdzie jest bezpiecznik od nawiewu... Zacznę od tego.. jak bezpiecznik będzie ok.. to oddam do mechanika... Nie chcę się zbłaźnić oddając auto bez wcześniejszego sprawdzenia owego bezpiecznika... Moje auto to BMW E90 320d z 2007 roku .. proszę o pomoc... I z góry dziękuję ..pozdrawiam...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Akurat w 2007 było przejście z bezpiecznika. do 08/2007 był F67 po F88. Bezpieczniki są za schowkiem. Częściej jest to wina samego wentylatora.
Opublikowano
Ok... Jakby była taka możliwość..to ja bym prosił o zdjęcie który to dokładnie... Bo tego jest za dużo... A jak wyciągnę nie ten co trzeba... To zaraz błędy... Akumulator trzeba rozłączać.. i takie tam.... Jeżeli jest taka możliwość.... To bardzo proszę... I przepraszam za błędy... Ale pisze z telefonu... I nie zawsze mi wyskakuje to co chce napisać....
Opublikowano
U mnie też kiedyś przestał działać nawiew, ponieważ przestał kręcić się wentylator. Po zdjęciu obudowy filtra kabinowego i rozruszaniu wentylatora wszystko wróciło do normy.
Opublikowano
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w schowku. . który był bardzo zaśniedziały czy podejrzany to wymieniłem ... Odkręciłem filter pyłowy i wsadziłem rękę tam gdzie jest nwentylator poruszałem nim popsikałem go... I chodzi luźno... Ale nawiew dalej nie działa... Panel chodzi bez zarzutu klapki słyszę że się otwierają i zamykają .... Także co dalej są gdzieś jeszcze bezpieczniki ??
Opublikowano
Może spalił się silnik wentylatora? Żeby go sprawdzić pewnie trzeba wyciągać wentylator i na przykład podpiąć bezpośrednio pod 12V.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Aby znaleźć dokładne położenie bezpiecznika nawiewu w Twoim BMW E90 320d, zalecam sprawdzić instrukcję obsługi samochodu. W instrukcji powinna być dokładna mapa układu bezpieczników, wraz z opisem ich funkcji i lokalizacji.

subway surfers