Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym wymienić kierownicę w swojej BMW G30 2018 M-Sport na Kierownicę BMW M8 F92 ( Znalazłem w dobrej cenie) i teraz pytania.

1. Czy to w ogóle jest możliwe. Czy wtyki są takie same. Bo kierownicę a zwłaszcza przyciski troszkę się roznia.

2. Jak nie mam w starej kierownicy przycisku podgrzewania kierownicy a w nowej mam ta funkcje Czy po podłączeniu będzie działać?

Opublikowano
Grzanie to kwestia kodowania. Reszta standardowych funkcji powinna podejść P&P. Nie wiem, jak z funkcjami M1 i M2 - z tymi raczej ciężko. Inna sprawa czy kiera ma takie samo mocowanie.
Opublikowano

Ciekawy wątek, ktoś się orientuje jak to wygląda w praktyce z podmianą kierownic w G30 ???

W poprzednim aucie F10 bez problemu można było zamieniać kierownice i wszystko działało a w g30 ? Ktoś podmieniał, sprawdzał, eksperymentował ? :) ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc

Wymieniłem kierę w swoim G30.

Mpakiet na mpakiet z grzaniem ( części to nowa kierownica + pająk z opcją grzania wymagany oraz kodowanie 10 min )

Podstawowe opcje w kierownicach były te same.

Opublikowano

Panowie czy orientuje sie ktos czy w G11/12

Procedura bedzie taka sama?

Ja chcialbym wymienic sobie kieerownice M pakiet trojramienna z grzaniem,przycisk podgrzewania tych kierownic jest wiadomo,na srodku kierownicy.A u mnie z moja kierownica jest ,z boku kolo regulacji kierownicy.

I teraz jesli kupie kierownice z przyciskiem to jak to podlaczyc ,zeby przycisk z kierownicy dzialal.

Moze ktos juz cos takiego przerabial,?

I jeszcze jedno,kierownica z G30 powinna podejsc do G11/12?

Opublikowano

No chyba nikt nie bedzie wiedzial.

Nie chcialem zakladac nowego tematu W 7 Seri G 11/12

Bo G30 chyba jest tak samo.

Nie wiem tylko czy kierownica sie rozni czyms?

No i czy jesli w mo aucie jest przycisk do grzania z boku kolumny,to czy musze wymieniac pajaka.Jesli chcem kierownice tak samo z grzaniem,tyle tylko ze te 3 ramienne maja przycisk posrodku kierownicy.

Nie wiem czy to bedzie dzialac.

Moze bedzie dziac jak dzialall z przycisku na kolumnie ???

Opublikowano

Wydaje mi się ze powinno się udać. Jedynie musisz znaleść magika co zna się na rzeczy

Prawdopobnie trzeba będzie trochę się kabelkami pobawić.

Opublikowano

Kabelkami?Dlaczego.

Zasada jest chyba taka sama co w G30.

Juz mam lopadki grzanie .Chcem tylko z 4 ramiennej na 3 ramienna kierownice zmienic.

Roznica polega tylko na przycisku podgrzewania.U mnie jest z boku kolumny.a w nowej 3 ramiennej M jest na kierownicy.

• 1 miesiąc temu...